Pirmą dvikovą namuose 2:1 laimėjo „Everton“ futbolininkai.

Mančesterio ekipos varžovas varžybų finale - „Liverpool“ klubas.

„Everton“ ekipa 18-ą min. pirmavo po Rosso Barkley smūgio, bet jau 24-ą min. brazilas Fernandinho išlygino skirtumą. Rungtynių lūžis įvyko 70-ą min., kai šiurkščiai suklydo teisėjai. Aikštės šeimininkai persvėrė rezultatą 2:1, bet belgas Kevinas De Bruyne kamuolį nukreipė į vartus, kai jam perdavimas buvo atliktas kamuoliui jau akivaizdžiai išriedėjus už galinės linijos. Netrukus sutrikusius svečius 76-ą min. trečiu įvarčiu nubaudė argentinietis Sergio Aguero.

„Capital One“ turnyro rezultatas:

„Manchester City“*** 3 - 1 „Everton“ (pirmas mačas - 1:2).

18' Ross Barkley [0 - 1]
24' Fernandinho [1 - 1]
70' Kevin De Bruyne [2 - 1]
76' Sergio Aguero [3 - 1]

*** - pateko į finalą

Pirmose pusfinalio atsakomose rungtynėse „Liverpool“ klubas antradienį savo aikštėje priėmė „Stoke City“ komandą ir eliminavo varžovus (1:1) tik po 11 metrų baudinių serijos 6:5. Pagrindinį rungtynių laiką 0:1 (0:1) laimėjo svečiai iš Stouko, o pratęsimas baigėsi be įvarčių.

***

Daugiausia kartų – aštuonis – Lygos taurę yra laimėję „Liverpool“ futbolininkai. Pastarąjį sykį jie čempionų taurę į viršų kėlė 2012 metais. Be to, ši komanda triskart suklupo finaluose.

„Manchester City“ komanda taurę iškovojo tris kartus, paskutinį sykį – 2014-ais. „Miestiečiai“ pralaimėjo trijuose finaluose.

Pernai finale Londono „Chelsea“ klubas 2:0 privertė pasiduoti Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkus.

Prancūzijos lygos taurės finale - PSG klubas

Prancūzijos lygos taurės („Coupe de la Ligue“) turnyro antros pusfinalio poros rungtynes trečiadienį žaidė šalies čempionato vienvaldis lyderis, pralaimėjimų dar neturintis „Paris Saint Germain“ klubas ir „Toulouse“ ekipa. Paryžiečiai nugalėjo 2:0 (0:0) ir pateko į finalą. Įvarčius pelnė argentiniečiai Ezequielis Lavezzi 65-ą ir Angelis Di Maria 72-ą min.

89-ą min. „Toulouse“ ekipos legionierius iš Danijos Martinas Braithwaite'as nerealizavo 11 metrų baudinio.

Prancūzijos „Coupe de la Ligue“ rezultatas:

„Paris Saint Germain“*** 2 - 0 „Toulouse“

65' Ezequiel Lavezzi [1 - 0]
72' Angel Di Maria [2 - 0]

89' Martin Braithwaite („Toulouse“) - nerealizavo 11 metrų baudinio

*** - pateko į finalą

Antradienį pusfinalio etapo pirmose rungtynėse „Lille“ klubas namuose jėgas išbandė su „Bordeaux“ komanda, lengvai nugalėjo varžovus rezultatu 5:1 (3:1) ir iškopė į varžybų finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)