DELFI susisiekus su festivalio organizatoriumi Mindaugu Pažemiu, šis patikino, kad šiuo metu nėra aišku, ar festivalis šįmet įvyks. „Dėl tos pačios priežasties, kurią visi žino, ir dėl vis dar vykstančio tyrimo negaliu atsakyti į klausimą, ar festivalis įvyks“, – pasakojo M. Pažemis.

Anot pašnekovo, kol nebaigtas tyrimas, tol organizatoriai negali gauti leidimo festivaliui organizuoti. Nors leidimą turi suteikti ne policija, kuri šiuo metu vykdo tyrimą, o savivaldybė.

Bilietai į pernai vykusį festivalį buvo pardavinėjami iki jo likus pusmečiui. Festivalis Švenčionių rajone vyko birželio pabaigoje, o bilietai prekyboje pasirodė dar gruodį, nors tuo metu dar nebuvo aiškus visų festivalio atlikėjų sąrašas.

Pasidomėjus, ar vis tik yra tikimybė, jog šįmet „Sūpynės“ įvyks, M. Pažemis kalbėjo miglotai: „Galbūt, jei bus baigtas tyrimas, jei gausime leidimą ir jei būsime pasiruošę įdiegti visas naujoves, dėl nemalonaus pernai įvykusio įvykio“.

Švenčionių rajono policijos viršininkas Josifas Kuzmickis DELFI patikino, kad šiuo metu vis dar nėra aišku, iš ko mergina įsigijo narkotines medžiagas, atnešusias tragiškas pasėkmes.

Po merginos mirties buvo pradėti du tyrimai: vienas dėl jos mirties, kitas – dėl nartokinių medžiagų įsigijimo. Išvados dėl merginos mirties paaiškėjo 2015-ųjų rudenį.

Tuomet prokuroras Janas Pankevičius DELFI teigė, kad merginos mirties priežastis – narkotinių medžiagų perdozavimas: „Kaltas būtent narkotinių medžiagų vartojimas. Šiuo atveju – perdozavimas kokainu. Mirties priežastis ir yra kokainas“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)