Susidūrusi su didžiausia recesija per mažiausiai šešis metus, „McDonald’s Corp“ į savo valgiaraščius Rusijoje stengiasi įtraukti pigesnius patiekalus, kad priviliotų ne tokius turtingus klientus kaip paaugliai. Ji taip pat stengiasi pritraukti tuos valgytojus, kurie nebegali sau leisti pietauti restoranuose ir pereina prie greito maisto, sako „McDonald`s“ vadovas Rusijoje Chamzatas Chasbulatovas.

„McDonald’s“, pirmadienį pranešusi apie geriausiai augusias ketvirčio pajamas per beveik ketverius metus, pabrėžė Rusijoje augusius pardavimus jau egzistuojančiose užkandinėse. Toks augimas įvyko mažėjant gyventojų pajamoms ir restoranų rinkai, kuri per vienuolika praėjusių metų mėnesių susitraukė 5,8 proc., rašo bloomberg.com.

Chamzatas Chasbulatovas

Dalis klientų, kurie valgydavo 122 rublius kainuojančius mėsainius „BigMac“, dabar perėjo prie 118 rublių kainuojančių vištienos sparnelių arba 105 rublius kainuojančių dvigubų mėsainių su kiauliena. Gerai perkami ir tokie pigūs valgiai kaip pusryčiai ir sūrainiai, sakė Ch. Chasbulatovas. Tai padėjo „McDonald’s“ atsitiesti, kai 2014 metais buvo sumažėjęs klientų skaičius.

„McDonald’s“ pernai padidino savo dalį viešojo maitinimo rinkoje ir džiaugėsi 10 proc. išaugusiais pardavimais, pažymėjo Ch. Chasbulatovas, tačiau nurodyti konkrečius skaičius atsisakė.

Šis greito maisto tinklas planuoja išsaugoti savo plėtros tempus Rusijoje ir ketina atidaryti maždaug 60 naujų užkandinių (pernai jis atidarė 59 užkandines). Šiuo metu Rusijoje „McDonald`s“ turi 543 užkandines, nors 2014 metais po vartotojų teisių priežiūros tarnybos inspekcijų kai kurias iš jų turėjo uždaryti. Ch. Chasbulatovas pridūrė, kad anksčiau išpūstos nekilnojamojo turto kainos dabar grįžo prie tikroviškesnio lygio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)