Todėl TS(LK) prezidiumas rekomendavo partijos atstovams savivaldybės taryboje siekti, kad tvirtinant sutartį būtų padaryta pertrauka. Priešingu atveju, konservatoriams būtų siūloma susilaikyti balsuojant.

Šį klausimą antradienį taip pat ketina svarstyti ir partijos taryba.

"Jeigu sutartyje yra garantijos, kad vartotojai nenukentės, tada mes galime neprieštarauti, kad frakcija (Konservatorių ir politinių kalinių bei tremtinių frakcija Vilniaus savivaldybės taryboje - BNS) paremtų šią sutartį. Bet dabar tokio įsitikinimo nėra", - BNS sakė TS(LK) pirmininkas Seimo narys Vytautas Landsbergis.

"Tai, ką mes turime, yra labai prieštaringa", - pažymėjo jis, kalbėdamas apie sutarties projektą.

Vilniaus savivaldybės taryba sutartį ketina tvirtinti šį trečiadienį. Taryba vieną kartą jau padarė pertrauką šios sutarties tvirtinime.

Generalinės prokuratūros atstovams nustačius, jog kai kurie sutarties punktai prieštarauja galiojantiems įstatymams, gruodžio 28 d. savivaldybės taryba nusprendė padaryti pertrauką šio klausimo svarstyme iki sausio 9 dienos.

"Mums nesusidarė įspūdis, kas jas galima atmesti be pakankamai svarių argumentų", - BNS sakė V.Landsbergis, kalbėdamas apie šias išvadas.

Prokuratūros pažymoje, be kita ko, teigiama, jog iš nuomos sutarties projekto matyti, kad nuomininku laikomas ne konkurso nugalėtojas "Dalkia S.A.", bet UAB "Vilniaus energija", kuri nebuvo konkurso dalyvė.

Generalinės prokuratūros nuomone, tai prieštarauja konkurso nuostatoms, nes sutartis bus sudaroma su subjektu, nedalyvavusiu konkurse.

"Konkurso laimėtojas "Dalkia S.A." yra šios nuomos sutarties šalis, bet ne kaip jos vykdytojas, o tik nuomininko laiduotojas. Laiduotojo teisės ir pareigos skiriasi nuo nuomininko teisių ir pareigų", - teigiama pažymoje.

Generalinė prokuratūra ilgalaikės nuomos konkurso teisėtumo tyrimą atliko Seimo Antikorupcinės komisijos ir STT prašymu.

Savivaldybė pažadėjo atsižvelgti į prokuratūros išvadas.

Pasak savivaldybės pranešimo spaudai, klausimo svarstymas buvo atidėtas siekiant miesto tarybos nariams suteikti galimybę išsamiai susipažinti su visomis sutarties projekto pataisomis.

Sutarčiai patvirtinti reikia daugiau kaip pusės visų tarybos narių balsų. Vilniaus miesto taryboje yra 51 narys, o konservatoriai yra valdančiojoje koalicijoje.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) frakcija turi 18, Centro sąjungos (CS) frakcija - 4, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcija - 5, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) ir Lietuvos politinių kalinių bei tremtinių frakcija - 8, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija - 9 ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija - 7 narius.

Vilniaus savivaldybė ir Prancūzijos bendrovė "Dalkia S.A" derybas dėl bendrovės "Vilniaus šilumos tinklai" valdymo ir nuomos sutarties 15-kai metų pradėjo spalio 30 dieną.

Šilumos ūkio valdymą investuotojams numatoma perduoti iki kovo pabaigos.

Perėmusi Vilniaus šilumos sistemų valdymą, "Dalkia S.A." taptų didžiausia šilumos tiekėja Lietuvoje.

Prancūzijos bendrovė per 15 metų į Vilniaus šilumos ūkį žada investuoti 546 mln. litų, grąžinti 80 mln. litų ilgalaikių "Vilniaus šilumos tinklų" skolų, penkiais procentais sumažinti šilumos energijos kainą, miestui sumokėti 30 mln. litų nuomos mokestį. Iš viso "Dalkia S.A." įsipareigoja skirti 953,5 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją