Padėką ugniagesiams pareiškė Simno gyventoja Reda Venskienė. Pakalbinta ji prisiminė, kokį šoką teko patirti tą dieną: „Mes su tėčiu buvome namuose. Apie 12 val. jis nuėjo pašildyti rūsio ir ugnis netikėtai per betoninės perdangos plyšius pateko į ūkinio pastato pastogę. Kai jis atbėgo namo ir pasakė, kas atsitiko, jau liepsnojo stogas. Ūkiniame pastate buvo malkų, grūdų, tona šieno. Paskambinau pagalbos telefonu 112 ir labai greitai atvažiavo Simno, Kriokialaukio, o vėliau ir Alytaus ugniagesiai. Jie išnešė dujų balioną, ardė stogą, kuris sproginėjo nuo ugnies. Nors vėjo nebuvo, ugnis buvo bepradėjusi plisti ir į šalia esantį kitą ūkinį pastatą.

Gesinti gaisro atbėgo ir ugniagesiai, kurie tuo metu nedirbo, neturėdami apsauginės aprangos. Aš sužavėta ugniagesių darbu. Baisu ir pagalvoti, kas būtų atsitikę, jeigu būtų sprogęs dujų balionas. Žmonės dirbo rizikuodami savo gyvybėmis. Užgesinę ugnį ir smilkstantį šieną ir dar gerą valandą pabudėję, ugniagesiai išsiskirstė tik sutemus.“

Pasak Alytaus rajono savivaldybės biudžetinės įstaigos Priešgaisrinės apsaugos tarnybos direktoriaus Romo Kisleravičiaus, sausio 6-ąją miestelyje užsidegė gana didelis ūkinis pastatas, pilnas šieno. Kadangi jo šeimininkai apie gaisrą laiku pranešė ugniagesiams, jis neišplito.

Pagelbėti budintiems ugniagesiams atskubėjo ir tuo metu nedirbantys jų kolegos. „Simno ugniagesių komanda yra stipri, gerai aprūpinta. Jie turi naują gaisrinį automobilį, įsigytą 2010 m., hidraulinę įrangą, skirtą gelbėjimo darbams. Komanda įsikūrusi netoli pasienio, kelias vingiuojantis, tad krovininės mašinos dažnai nuo jo nulekia ir ugniagesiams tenka skubėti į pagalbą,“ – sakė jis.

Simno ugniagesių komandos viršininkas ugniagesys G. Abromaitis pasakojo, jog kai atvažiavo į gaisro vietą, jo kolega A. Klimauskas jau buvo ten: „Kai esame vietoje ir nedirbame, visada skubame padėti. Toks mūsų darbas, nesureikšminame to. Ir tądien padėjome nuardyti stogą ir gesinti liepsnas, kol suvažiavo kitos komandos. Užgesinus gaisrą, ugniagesiai iš daržinės iškrovė į lauką ir visą šieną.“

Pasak G. Abromaičio, komandos darbas labai pasikeitė 2010 m., kai buvo suformuota nauja jos sudėtis ir ugniagesiai gavo naują automobilį. „Dabar į gaisrus vežamės didelį kiekį vandens – 5500 l, tad nuvykę galime realiai padėti žmogui, o ne laiką tempti, kol atvažiuos kita komanda. Šiemet mūsų komandai jau teko gesinti 2 ūkinius pastatus. Mes gaisrus gesiname ne tik Simno apylinkėse, bet dengiame ir dalį Lazdijų rajono,“ – pasakojo jis.