Po skyrybų ji liko viena su mažu vaiku ant rankų, tačiau tėvų padedama vis tiek darė tai, be ko neįsivaizduoja savo gyvenimo – dainavo.

DELFI interviu su Violeta kalbasi apie stiprias moteris ir bendražmogiškas vertybes.

Kas, Jūsų manymu, yra stipri moteris?

– Dauguma šiuolaikinių moterų yra stiprios. Jos sugeba ir karjerą daryti, ir šeima pasirūpinti, ir dar sau laiko surasti.

Kai galvoju apie stiprią moterį, iš karto įsivaizduoju moterį, paliktą su trimis ar keturiais vaikais ir sugebančią išgyventi, atsitiesti, pasirūpinti savimi ir kitais. Vieną tokią moterį neseniai sutikau, ji penkis vaikus augina viena.

Man stiprios atrodo tos moterys, kurios po sunkių, skaudžių ar netikėtų gyvenimo įvykių sugeba vėl atsistoti ant kojų ir gyventi toliau pakelta galva.

Karjeristės, atkakliai kopiančios karjeros laiptais, man neatrodo stiprios. Jos galbūt yra siekiančios savo tikslo, valdingos, bet nebūtinai stiprios dvasiškai.

Ar turite stiprios moters idealą?

– Stiprios moters pavyzdys galėtų būti televizijos projektuose sutikta kaunietė Giedra Sadauskienė, kuri viena augina penkis vaikus, yra mokytoja ir verslininkė. Žaviuosi jos stiprybe ir energija.

Ar pati esate stipri?

– Nežinau, galbūt tam, kad suprastum, ar esi stipri, ar ne, reikėtų atsidurti kažkokioje ribinėje situacijoje. Išsiskyrusi su pirmu vyru, auginau vaiką viena, bet man labai daug padėjo tėvai, todėl negaliu girtis, kad esu labai stipri. O dėl dainininkės karjeros, tai aš tiesiog dariau tai, kas man patiko, aš visą gyvenimą norėjau dainuoti, tad tai ir dariau.

Mano vyras niekada man nėra sakęs, kad esu stipri moteris. Galbūt aplinkiniai ar žurnalistai turi apie mane susidarę tokią nuomonę. Aš pati savęs stipria moterimi nedrįsčiau pavadinti. Galiu praskysti žiūrėdama filmą, esu emocionali, kartais mėgstu savęs pagailėti. Man būdingos visos moteriškos silpnybės.

Kokios, Jūsų manymu, yra stiprios moters taisyklės, principai?

– Neatsakyti piktu į piktą. Susivaldyti, susilaikyti nuo neigiamų emocijų, neužkrauti jų aplinkiniams.

Nusileisti, nebijoti pripažinti klydus. Tačiau tai galioja ne tik moterims, tai yra bendražmogiškos vertybės.

Svarbiausia priimti visas galimybes ir išbandymus, kuriuos gyvenimas siunčia. Nors ir banaliai skamba, bet iš tiesų nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Net kai pasiekiame dugną, galime tiesiog nuo jo atsispirti ir kilti aukštyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)