Grikių kotletai jau yra senas svečias mano virtuvėje, kuriam kaskart galima suteikti naujų skonių. Galima įmaišyti daržovių, bet kol kas skaniausi lieka maišyti su vištienos krūtinėle.

Na, bet šiandienos įrašas skirtas tradiciniams, paprastiems grikių kotletukams!

Reikės:

1 st. grikių;
1 morkos;
1 svogūno;
4-5 v. š. miltų (naudojau grikių miltus);
2 kiaušinių;
3 saujų smulkintų špinatų;
prieskonių pagal skonį.

Eiga:

Kol grikiai verda, smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarka sutarkuojame morką ir patroškiname, kol daržovės suminkštės.

Daržoves sudedame į išvirtus grikius, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, prieskonius bei špinatus, viską gerai išmaišome.

Kotletukus formuojame šlapiomis rankomis, kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, skanaus! Taip pat, galima kepti ir orkaitėje.