Jei manote, kad Jūsų pasirinkta vieta tobula, bet nesate tikri dėl maisto, išbandykite šiuos „Vasaknų dvaro“ specialistų patarimus.

1. Degustuokite. Dauguma sodybų turi nuolat veikiančius restoranus. Apsilankykite juose ir paragaukite patiekalų, kurie siūlomi vestuvių meniu. Į degustaciją pasikvieskite tuos, kurių nuomonė Jums svarbi (būsimus uošvius, artimiausius draugus, išrankiausius svečius).

2. Rinkitės ne tik meniu, bet ir šefą. Jei patiekalai patiks, pasiklauskite, kiek šefų dirba restorane ir ar tas pats šefas gamins Jūsų šventės metu. Ne paslaptis, kad būtent įgudęs šefas iš paprasto maisto gali sukurti nepamirštamo skonio patiekalus.

3. Įsitikinkite, kad maistas bus šviežias. Jei pasirinkote vietą, kuri neturi savo virtuvės ar ji per maža, kad joje paruoštų maistą šventei, pasiklauskite, kur bus ruošiamas maistas. Kurie patiekalai gaminami vietoje, o kurie atvežami jau paruošti ar dalinai paruošti?

Gal maistas ruošiamas prieš kelias dienas ir iki šventės dienos užšaldomas? O gal salotos ar vyniotiniai perkami iš prekybos centrų? Klauskite apie patiekalų sudėtį – jei jie ruošiami vietoje, šefas be problemų išvardins ingredientus. Žinoma, nereikia žiūrėti paranojiškai – bendraudami greitai pajusite, ar į maisto kokybę šeimininkai žiūri atsakingai.

4. Pasiūlykite kažką įsimenančio. Ne visos poros gali sau leisti vaišinti svečius karštaisiais antienos patiekalais, tačiau kažką savito ir autentiško pasiūlyti tikrai galima ir per daug neišlaidaujant. Įsigykite ūkininkų spaustų avies ar ožkos sūrių, galbūt Jūsų pasirinktas restoranas gali pasiūlyti bebrienos ar stirnienos užkandžių, vietoje gaminamo alaus, o desertui pasiūlysite pikantiško rankų darbo šokolado? Šie patiekalai ne tik paįvairins standartinį vestuvių meniu, bet ir padarys Jūsų šventę išskirtinę.

5. Neignoruokite svečių gyvenimo būdo. Jau tapo įprasta siunčiant kvietimus į šventę pasiklausti, ar svečiai neturi alergijos ar specialių pageidavimų. Nenumokite ranka į draugus vegetarus, veganus ar žaliavalgius manydami, kad „jiems pagamins kažką iš daržovių“. Nei vienas svečias nenori jausti, kad jo gyvenimo būdas Jums yra našta. Jei jiems pasiūlysite lygiaverčių patiekalų, jie tikrai įvertins parodytą dėmesį ir liks Jums dėkingi.

6. Pagalvokite apie įvairaus amžiaus svečius. Jei šventėje dalyvaus vaikai, įsitikinkite, kad restoranas galės jiems pasiūlyti sveikų ir skanių užkandžių ir karštųjų patiekalų. Jei nesate tikri, pasitarkite su vaikų tėvais, kas labiausiai tiktų tam tikro amžiaus vaikams. Taip pat jei renkatės modernią virtuvę, pridėkite ir vieną-kitą „senamadišką“ patiekalą (naminę mišrainę, silkės užkandžių) – šventės dieną nereiks klausyti pastabų, kad „nėra, ką valgyti“.

7. Pasirūpinkite užkandžiais prieš vakarienę. Jei planuojate, kad po ceremonijos važiuosite fotografuotis, tada Jums atvykus į šventės vietą tęsis ilgi sveikinimai, pasirūpinkite, kad svečiai būtų pasitikti su užkandžiais. Neretai puošiantis, šukuojantis, važiuojant į vestuves nebūna laiko sočiai užkąsti, tad diena svečiams gali prailgti. Užkandus, sveikinimai bus linksmesni!

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)