Lietuvos delegacijoje - 62 sportininkai, kurie rungtyniaus baidarių ir kanojų irklavimo, dviračių, dziudo, gimnastikos, vaikinų krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo ir teniso varžybose. Sportininkų amžius - nuo 14 iki 17 metų, visą delegaciją kartu su treneriais, medikais, teisėjais ir misijos vadovais sudarys net 94 žmonės.

"Tai pačios svarbiausios šios amžiaus grupės varžybos - savotiškos "mažosios" olimpinės žaidynės", - sakė sportininkams LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, pridūręs jog šias nuo 1993 metų vykstančias varžybas rengti pasiūlė dabartinis Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas.

"Jums svarbiausia yra parodyti tai, ką galite šiandien, pasiekti savo asmeninius geriausius rezultatus, - linkėjo LTOK vadovas. Padarykite viską, ką galite, nes šias varžybas prisiminsite visą gyvenimą".

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius sakė jauniesiems sportininkams, kad metu Vilniuje vykstančių pasaulio lietuvių sporto žaidynių jaunieji dalyviai pavydi jiems galimybės atstovauti Lietuvai tokiose svarbiose varžybose, nes ją gauna tik geriausieji.

Po sporto vadovų ir trenerių išsakytų palinkėjimų LTOK vadovas įteikė Lietuvos Respublikos vėliavą mūsų delegacijos vėliavnešiui - rutulio stūmikui Artūrui Gurkliui, kuris pažadėjo ją iškelti Italijoje kuo aukščiau.

Mūsiškių delegacija išskris į Italiją (Veneciją) liepos 2-ąją anksti ryte užsakytu "Lietuvos avialinijų" reisu, o delegacijos vadovai jau pasiekė Linjaną automobiliu ir laukia visų atvykstančių.

Dalyvavimas žaidynėse kainuos beveik 580 tūkst. litų, iš kurių 399,4 tūkst. skyrė LTOK, o 180 tūkst. litų gauta ir Kultūros ir sporto rėmimo fondo. Brangiausiai kainuoja skrydis (160 tūkst.) ir pragyvenimas (irgi 160 tūkst. litų).

Festivalio dalyviai gyvens turistiniame centre, esančiame vaizdingame parke netoli jūros. Kambariuose jauniesiems sportininkams teks gyventi po penkis, o kai kam ir aštuoniese.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją