„Lorbeką stebėjau paskutinius trejus metus, – prisipažino vienas „Pacers“ vadovų Larry Birdas. – Jis nėra itin atletiškas, tačiau išmano krepšinį. Nemaniau, kad 46 šaukimu galėsime jį pašaukti“.

21 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas pastaruosius du sezonus atstovauja Bolonijos „Climamio“ ekipai ir šiemet buvo paskelbtas Eurolygos kylančia žvaigžde – išrinktas geriausiu jaunesniu nei 22 metai Eurolygos krepšininku.

Be E.Lorbeko, „Pacers“ šiemet naujokų biržoje teko ir dar vienas malonus siurprizas – septynioliktuoju šaukimu pakviestas Danny Grangeris. Prieš naujokų biržą šiam krepšininkui buvo prognozuojama vieta aukščiausiame šešetuke, todėl Indianos klubas net neplanavo, kad gaus progą pakviesti šį talentingą ir darbštų krepšininką.

„Grangeris jau šiandien gali eiti į aikštelę ir žaisti, – užtikrintai kalbėjo NBA legenda L.Birdas. – Jis be galo talentingas ir tikrai net nesvajojau, kad turėsime galimybę jį pakviesti. Aš vis dar negaliu atsitokėti: jis toks geras žaidėjas“.

203 cm ūgio puolėjas baigė keturis kursus „New Mexico“ universitete ir paskutinį sezoną demonstravo solidžius rodiklius – vidutiniškai pelnydavo 18,8 taško, atkovodavo 8,9 kamuolio, perimdavo 2,1 kamuolio, blokuodavo 2 metimus, o iš tritaškio zonos atakuodavo 43,3% taiklumu.