Grožis, aišku, toks subtilus dalykas ir visi jį suprantam skirtingai. Bet, manau, nesuklysiu sakydamas, kad šiuolaikinės merginos (netaikau visoms, bet nemaža dalis) perdėtai rūpinasi tuo, kaip atrodo išoriškai, negu kaip atrodo ar elgiasi pražiojusios burną.

Taip, tūkstančius kartų diskutuota, straipsniuose ir mamyčių forumuose plėtota, kad moteris turi save prisižiūrėti, kad būtų sau graži, graži savo vyrui ir aplinkiniams. Iš to atsiranda ir pasitikėjimas savimi ir daugybė kitų malonių ir savivertę keliančių emocijų. Viskas yra gerai, kol tas viskas yra su saiku.

Gal tik aš per pastaruosius metus susidarau klaidingą nuomonę, bet atrodo, kad iki feisbuko atsiradimo visos merginos buvo viena už kita baisesnės. Vaikščiodavo su antakiais, suaugusiais į vieną minusą ant kaktos, su išsidarkiusiais baisiau negu kaimo lenciūginio šuns uodega plaukais. Atrodo, kad visų merginų, iki feisbuko atsiradimo, nagai buvo panašūs į serviso meistro tepalais permirkusias rankas. Kiek putlesni skruostai bylojo, kad mergina mėgsta pavalgyti po 18 val., arba tiesiog jos giminėje vyraujantys genai lėmė kiek apvalesnę veido formą. Dabar tokius „trūkumus“ maskuoja šešėliai, pudros, ar dar kažkokios tai priemonės, po kurių žiūri į moters arba merginos veidą ir svarstai – kodėl jos skruostai ženkliai rudesni negu visas likęs šviesus veidas?

To paties feisbuko sienos tiesiog nukrautos nagų, antakių, blakstienų ir kitais pavyzdžiais ir jų negana. Kaip negana ir anketų tokių kaip – „Jurgitos nagučiai“, „Petrutės blakstienos“, „Onutės makiažai“...

Grožio salonai – ant kiekvieno kampo mieste, asmeninės paslaugos namuose, ko gero, populiarios, nes kaipgi išeisi į miestą, ir išgąsdinsi žmones su ne vietoj atsiradusiu spuogu, ar nesutvarkytais nagais? Nepamenu, kad prieš 10 metų moterys ir merginos po miestą vaikščiotų su šalmais ant galvos, kad niekas nematytu jų tikrų veidų dienos šviesoje, ar vasara nešiotų pirštines, kad niekas nepamatytu jos nesutvarkytų ar įmantriu dekoru nepadabintų nagų.

Atminkite, kad prieš tuos pačius 15, 20 ar kur kas daugiau metų jūsų mamos, matyt, neatrodė taip jau prastai, nes sugebėjo susirasti sau antras puses, susirasti vyrus, susituokti ir susilaukti jūsų. To pasiekės be visų kas mėnesį priauginamų blakstienų, be „svarovskių“ ant nagų ir nebijodamos, kad ryte reiks atsibusti ankščiau už vyrą, kad susigrąžintų tą patį veidą, kokį jis matė naktį prieš tai, ir neįvarytų infarkto.

Būkit gražios, merginos, bet nepamirškit, nors ir nuskambės savanaudiškai vyrų atžvilgiu: šalia savęs vyrai nori matyti ne tik blizgučius. O atsisėdus kur parke, ne tik klausytis, kaip pučia vėjas.

Tegul už vyšnių spalvos lūpų nesislepia nuo rūkymo pageltę dantys, o prasižiojus nepasigirsta žodynas, baisesnis už pikto taksisto kalbas apie tai, kad už aplinkinių automobilių vairų sėdi vien raguoti, sparnuoti ir skiauteriuoti.

P.S.: na, o dabar supykit, įsižeiskit ir priimkit labai asmeniškai

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite atsiųsti savo nuomonę? Patarti? Pasidalinti mintimis? Kviečiame pasidalinti mintimis! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: