Per interviu kanalui „Rossiya 24“ D. Manturovas sakė, kad valdžia tokių priemonių nusprendė imtis, nes dėl nusilpusio rublio ir bendro ekonomikos sulėtėjimo, kurį lėmė atpigusi nafta ir Rusijai dėl veiksmų Ukrainoje Vakarų pritaikytos sankcijos, pastebimai sumažėjo naujų automobilių pardavimai.

Tarp valdžios siūlomų iniciatyvų – automobilių pirkimo programa, kuri siūlo dosnias nuolaidas žmonėms, sutinkantiems atsisakyti senų automobilių ir pirkti naujus. Tikimasi, kad ši schema padės atnaujinti šalies automobilių parką, rusams pasiūlydama nuolaidas naujoms mašinoms ir palankias išperkamosios nuomos sąlygas.

„Sprendimą išplėsti paramos programą priėmė ministras pirmininkas, norėdamas paskatinti paklausą ateinančiais metais. Kol kas galutinai apsispręsta dėl pirmojo 2016 metų pusmečio ir 20 mlrd. rublių (251 mln. eurų)“, – per interviu sakė D. Manturovas.

Kai kurios paramos automobilių gamintojams priemonės pirmą kartą pristatytos dar 2013 metais, 2014 ir 2015 metais schema dar patobulinta.

Skaudžiausią smūgį automobilių pardavimai Rusijoje pajuto šį lapkritį, kai, palyginus su atitinkamu laikotarpiu pernai, sumenko net 43 proc., teigia Europos verslininkų asociacijos (AEB) atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)