Kad Kalėdos nepraeitų vien sėdint prie stalo, susigalvokite įvairiausių žaidimų.

Nors už lango nematome balto kalėdinio peizažo, bet ir be žiemos sporto užsiėmimų galima rasti, ką nuveikti. Tiesiog išeikite su šeima pasivaikščioti, pasinaudokite neįprasta gruodžiui šiluma ir ilgiau pabūkite lauke, aplankykite kalėdinę eglutę ar mugę. Jei gyvenate mieste, išvykite pravėdinti galvą gamtoje.

Jeigu prie šventinio stalo susirinko gausus giminaičių būrys, paįvairinti laiką puikiai galima ir neinant toli iš namų. Štai keletas žaidimui jūsų šventei prajudinti ir nuotaikai praskaidrinti.

Spėk, kas?

Šis žaidimas pralinksmins tiek vaikus, tiek suaugusius. Kiekvienas žaidimo dalyvis užsideda ant galvos didelę knygą ar padėklą, baltą lapą, gauna žymiklį. Nežiūrint reikia piešti ant lapo, esančio ant galvos.

Pavyzdžiui, pasakoma nupiešti Kalėdų eglutę arba Senį besmegenį, arba kalėdinį žaisliuką ir t.t. Kai laikas baigiasi, visi nusiima piešinius nuo galvos ir pažiūri, ko pripiešė. Galima skirti taškus, pavyzdžiui, 2 taškai už susikertančias linijas, 1 tašką už kalėdinį žaisliuką ant eglutės ir t.t. Laimi surinkęs daugiausiai taškų, jam galima įteikti skanų šokoladą.

Kalėdų lobis

Toks žaidimas puikiai tinka Kalėdų rytui, kai ieškoma dovanų po kalėdine eglute (ar nebūtinai po ja). Iš spalvoto popieriaus iškirpkite 10–12 eglutės formelių, ant jų užrašykite užuominas ir eilės numerius, kad būtų seka.

Pirmąją užuominą padėkite, pavyzdžiui, po eglute, o informaciją, kur bus kita, parašykite ant lapelio-eglutės. Šias užuominas išslapstykite po visus namus. Paskutinė užuomina ir bus dovanos vieta. Šis kalėdinis žaidimas ypač patinka vaikams. Kol jie maži, užuominos gali būti paprastos, o jiems augant – palaipsniui sudėtingėti ir tapti panašios netgi į mįsles.

Surask kalėdinį elnią

Kalėdų senis pametė savo elnius ir jam reikalinga pagalba juos surasti. Nupieškite ar iškirpkite iš paveiksliukų 8–9 elnius ir išslapstykite po namus. Dalyviai turi jų ieškoti. Laimi radęs daugiausiai elnių. Kai kurie elniai gali būti su prizais (užrašykite ant elnio, kokį prizą laimėjo jį radęs dalyvis).

Sugauk žuvelę

Prie lazdelės galo tvirtai pririškite ilgą raištelį ar virvelę – bus meškerė. Pasikvieskite kiekvieną žaidimo dalyvį į tuščią kambarį, užriškite jo akis skarele ar šaliku ir kaip tikram žvejui paliepkite užmesti meškerę, o traukti tada, kai virvelė ims stipriau timpčioti.

Prie laisvojo virvelės galo suskubkite pririšti mažą dovanėlę (šokoladą, spalvinimo knygelę, pieštuką ir pan.), smarkiau truktelėkite ir atidenkite vaiko akytes. Jis tikrai džiaugsis pamatęs sugautą laimikį.