Sudėtis:
350 g avižų miltų,
5-6 bananai, turi būti gerai sunokę, bet nepernokę;
70 g razinų;
100 g datulių;
120 g anakardžių riešutų;
90 g lydyto sviesto;
90 g vandens;
5 arbatiniai šaukšteliai kokoso drožlių;
Žiupsnelis cinamono;
Žiupsnelis malto imbiero;
Žiupsnelis kardamono;
Žiupsnelis vanilės ankšties;
Gaminimo žingsniai:
Verdančiu vandeniu nuplikome ir nuskalaujame riešutus, datules bei razinas.
5 bananus gerai išplakame su lydytu sviestu ir vandeniu.
Sumalame su kavos malūnėliu anakardžio riešutus.
Sudedame visus prieskonius ir kokosą.
Visas sudedamąsias dalis sudedu į puodą ir išmaišome.
Likusį bananą supjaustome skiletėmis ir susmaigstome į tešlą.
Pabaigai pyragą galima pabarstyti kokoso drožlėmis arba cinamonu.
Skanaus linki "Sulieknėk sveikai"
maisto gaminimo kursų vadovė
Aistė Švetkauskė