Sudėtis:

350 g avižų miltų,
5-6 bananai, turi būti gerai sunokę, bet nepernokę;
70 g razinų;
100 g datulių;
120 g anakardžių riešutų;
90 g lydyto sviesto;
90 g vandens;
5 arbatiniai šaukšteliai kokoso drožlių;
Žiupsnelis cinamono;
Žiupsnelis malto imbiero;
Žiupsnelis kardamono;
Žiupsnelis vanilės ankšties;

Gaminimo žingsniai:

Verdančiu vandeniu nuplikome ir nuskalaujame riešutus, datules bei razinas.

5 bananus gerai išplakame su lydytu sviestu ir vandeniu.

Sumalame su kavos malūnėliu anakardžio riešutus.

Sudedame visus prieskonius ir kokosą.

Visas sudedamąsias dalis sudedu į puodą ir išmaišome.

Likusį bananą supjaustome skiletėmis ir susmaigstome į tešlą.

Pabaigai pyragą galima pabarstyti kokoso drožlėmis arba cinamonu.

Kepame orkaitėje 170 C vieną valandą apytiksliai. Trukmė priklauso nuo to, kokio dydžio formoje kepsite. Galima gaminti pyragą, bet tas pats receptas tinka ir keksiukams, tik kepimo trukmė sutrumpėja.

Skanaus linki "Sulieknėk sveikai"
maisto gaminimo kursų vadovė
Aistė Švetkauskė