FIA prezidentas Maxas Mosley pareiškė, kad ekipoms gresia bausmės, kurios gali kisti nuo paprasčiausio įspėjimo iki pašalinimo iš „Formulės-1“ visiems laikams.

„Be abejo, negali bausti žmonių, neįsitikinęs jų kalte. Visų pirma turi išklausyti to, ką jie gali pasakyti, nes visada yra dvi konflikto pusės“, – teigė M.Mosley. „Jei bus nuspręsta, kad jie kalti, galima bausmė gali būti tiek perspėjimas, tiek pašalinimas visiems laikams. Nemanau, kad bus panaudotas vienas iš šių dviejų kraštutinumų, tačiau tarp jų yra daug galimų variantų“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu P.Stoddartas mano, kad bet kokia bausmė, didesnė už įspėjimą, gali išprovokuoti nubaustųjų ir ne tik atkirtį.

„Pačiu blogiausiu atveju, jei bus pritaikytos kokios nors drakoniškos nuobaudos, ar komandos lenktyniaus? Manau, kad susitiktume ir tai apsvarstytumėme. Bet kas daugiau už perspėjimą būtų per daug. Komandos buvo visiškai niekuo dėtos aukos, kaip ir trasa Indianapolyje ar gerbėjai Amerikoje“, – pareiškė „Minardi“ vadovas.

„Bausmės gali būti įvairios. Girdėjau neoficialių pranešimų, kad gali būti nuo 2,5 mln. dolerių (apie 7,2 mln. litų – red. past.) baudos iki pašalinimo iš varžybų lygtinai. Tikiuosi, Maxas (Mosley – red. past.) atgaus sveiką protą, tačiau kas žino?“, – sarkastiškai pridūrė P.Stoddartas.

Septynių „Formulės-1“ komandų – „Renault“, „McLaren“, „Williams“, „Toyota“, „Sauber“, „Red Bull“ ir BAR – likimas paaiškės trečiadienį vyksiančiame FIA Pasaulio autosporto tarybos posėdyje.

Daugelio „Formulės-1“ komandų vadovai šiandien susitinka Paryžiuje (Prancūzija) tam, kad aptartų galimą savo reakciją į rytoj vyksiančio FIA Pasaulio Autosporto Tarybos posėdžio baigtį.

Susitikime dalyvaus visos „Michelin“ padangas naudojančios ekipos bei P.Stoddartas. Be to, prie jų prisijungs ir automobilių gamintojų, dalyvaujančių „Formulėje-1“, atstovai.

Neatmetama galimybė, kad skyrus dideles bausmes minėtoms komandoms, jos, kartu su „Minardi“, gali ne tik boikotuoti Prancūzijos GP lenktynes, vyksiančias šį savaitgalį Magny Cours trasoje, bet ir surengti savo lenktynes toje pačioje šalyje esančiame Paul Ricard žiede.

Ekipos turi „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojo Bernie Ecclestone‘o paramą, o TV transliuotojai greičiausiai rodytų jo remiamas lenktynes.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.