„Šių metų pradžioje patvirtinome naująją Lietuvos kaimo plėtros programą ir paskelbėme daugybę kvietimų paramai gauti įvairiausioms priemonėms. Mūsų tikslas pritraukti kuo daugiau pareiškėjų“, – sakė žemės ūkio viceministras Saulius Cironka.

„Šiuo metu Jūs esate svarbiame Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos etape, skelbiate apie paraiškų priėmimą ir vertinate pateikiamus dokumentus. Mes žinome, kad Žemės ūkio ministerija ir Nacionalinė mokėjimo agentūra labai kruopščiai atlieka savo darbą, džiaugiamės tuo ir remiame Jus“, – sakė Europos Komisijos atstovas Feliksas Lozano-Galego.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva nevėluoja ir tinkamai įgyvendina kaimo plėtros programą, tačiau paprašė nepamiršti, kad nors investavimas į žemės ūkio valdas yra svarbus, esama ir kitų, ne ką mažiau svarbių prioritetų.

Pirmieji programos pakeitimai vykdomi siekiant patikslinti kai kurias programos nuostatas, palengvinti smulkių ūkių finansavimo sąlygas, padidinti jaunųjų ūkininkų skaičių, sudaryti geresnes sąlygas pareiškėjams, vykdantiems verslo projektus kaimo vietovėse ir kt. Pavyzdžiui, siūloma, kad pareiškėjai, įkūrę verslą kaime, paslaugas galėtų teikti ne tik kaimo vietovėje, bet ir mieste. Šie pakeitimai bus teikiami Europos Komisijai, kuri priims sprendimą, ar pritarti tokiems pokyčiams.
Stebėsenos komiteto posėdis

„Žemės ūkio ministerija mato kaimą kaip visumą ir siekia, kad jis taptų patrauklia vieta gyventi, kad tolygiai būtų plėtojamas žemės ūkis ir kiti verslai, todėl ir toliau Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programa bus peržiūrima, siekiant ją populiarinti ir pritraukti daugiau pareiškėjų“, - kalbėjo Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento direktorė Vilma Daugalienė.

Stebėsenos komitetas, sudarytas iš Žemės ūkio ir kitų ministerijų, žemdirbių savivaldos, nevyriausybinių organizacijų atstovų, yra atsakingas už nuolatinę programos pažangos peržiūrą, svarsto ir tvirtina atskirų metų pažangos ataskaitas, analizuoja programos įgyvendinimo ir tęstinių vertinimų rezultatus, teikia pasiūlymus dėl programos keitimo, projektų atrankos kriterijų, finansų valdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)