Jo teigimu, nelaimė įvyko S. Žukausko g. Vilniuje, apie 21 val.

„Žiūrėjau pro langą, kai policijos ekipažas geras 15 minučių bandė gaivinti vyriškį, gulintį ant šaligatvio, pareigūnai žadino, judino žmogų. Gerai nesimatė, nes buvo ganėtinai tamsu, bet balsai girdėjosi per raciją – „Na, paskubinkit tą greitąją, kiek ji čia laiko važiuos...“ „Pone, žiūrėkit į mane“, – rėkė jam jauna pareigūnė, – Pone, nemiegokit...“, – tai ką girdėjo, pasakojo skaitytojas.
IMG_4799

Jis nurodė, kad žmogaus gyvybė užgeso, greitajai pagalbai taip ir nepasirodžius. „Deja... Lėtoji greitoji nespėjo“, – piktinosi skaitytojas.

DELFI kreipėsi į policijos pareigūnus, kurie paliudijo, kad pirmadienio vakarą nurodytoje gatvėje iš tiesų buvo gaivintas žmogus, tačiau tai darė ne policijos pareigūnai, o medikai. Pareigūnų atstovų teigimu, pagal įvykio aprašymą apie 21 val. 15 min. gautas pranešimas, kad ant šaligatvio, šalia namo S. Žukausko g.26, Vilniuje, rastas nenustatytos asmenybės vyriškos lyties lavonas.

„Patrulis „P-14“ buvo išsiųstas po minutės nuo pranešimo ir atvyko per 3 minutes. Policijos registruojamų įvykių registre yra įrašas, kad „GMP 0802 gaivino, tačiau nesėkmingai. Vyras mirė. Pradedamas ikiteisminis tyrimas“, – nurodoma policijos įrašuose.

Kad buvo iškviesta greitoji pagalba, patvirtino ir Greitosios medicinos pagalbos stoties administracija. Tiesa, jų teigimu, pagalba neviršijo laiko, per kurį turi atvykti į vietą miesto teritorijoje. Jie taip pat nurodo, kad pareigūnai vyriškio negaivino.

„Iškvietimas į Žukausko gatvę Jūsų nurodytu laiku iš policijos pareigūnų buvo gautas. Greitoji iki įvykio vietos važiavo 12 minučių (nustatyta norma mieste - 15 minučių). Žmogus nei policijos pareigūnų, nei skaitytojo ar šalia jo buvusių liudininkų gaivinamas nebuvo. Jeigu žmogus gaivinamas (daromi krūtinės paspaudimai), gaivinimas neturi būti nutrauktas iki greitosios pagalbos brigados atvykimo. Raginimą paskubėti GMP brigada gavo, būdama jau prie pat įvykio vietos. Jeigu žmogus būtų miręs dėl laiku nesuteiktos pagalbos, dėl to reikėtų kaltinti ne GMP, o įvykio metu šalia buvusius žmones“, – paaiškino Greitosios medicinos pagalbos stoties administracija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)