1. Orgazmas gali numalšinti skausmą.

Skauda galvą? Ko gero, seksas jums gali padėti. „Yra įrodyta, kad orgazmas padeda numalšinti įvairaus pobūdžio skausmus – įskaitant sukeltą artrito, skausmą po operacijos ir net gimdymo skausmą“, – pažymi praktikuojanti medicinos sesuo Lisa Stern, rašanti tinklaraštį Gynfizz.com.

„Skausmą mažina orgazmo metu išsiskiriantis oksitocinas, – sako ji. – Oksitocinas padeda atsipalaiduoti, pajusti ryšį su partneriu ir sukelia kitas malonias emocijas.“ Vien mintis apie seksą padeda sumažinti skausmą. Deja, šis oksitocino poveikis trunka neilgai – apie 10 min.

2. Prezervatyvas neturi poveikio orgazmo kokybei.

Jei baiminatės, kad prezervatyvas sutrukdys jums pajusti orgazmą, nusiraminkite. „Moterys vienodai jaučia orgazmą ir su prezervatyvu, ir be prezervatyvo, ir tai išsklaido mitą, kad prezervatyvas ir geras seksas – nesuderinami dalykai“ , – sako Indianos universiteto mokslininkė Debby Herbenick, parašiusi knygą „Because It Feels Good“.

– Iš tiesų prezervatyvas pailgina akto trukmę, nes vyrui nebereikia jaudintis dėl per ankstyvos ejakuliacijos ir kaip laiku „išeiti“.
Jei jūsų partneris skundžiasi, kad mylėdamasis su prezervatyvu nejaučia viso malonumo, visų pirma prieš sueitį pabandykite pastimuliuoti jį ranka, kad ir jam seksas būtų toks malonus kaip jums.

3. Trisdešimčiai procentų moterų sunku pajusti orgazmą.

Jei orgazmas jums ne visada pasiekiamas, nenusiminkite, nes nesate viena tokia. „Planned Parenthood“ portalo statistika byloja, kad viena iš trijų moterų sunkiai pasiekia orgazmą sekso metu. 80 proc. moterų nejaučia orgazmo vaginalinės sueities metu. L. Stern pataria, kad dažnai tokioms moterims orgazmą pasiekti padeda klitorio stimuliavimas, tačiau kartais prireikia medicininio gydymo.

Pasak jos, moterų seksualinė disfunkcija, kuriai būdingas negebėjimas jausti orgazmą, yra gana paplitusi – kaip teigiama kai kurių tyrimų išvadose, būdinga 43 proc. moterų. Pastaruoju metu apie tai daug diskutuojama ir atliekama nemažai medicininių tyrimų.

Kai kurioms moterims padeda testosterono terapija ir kai kurie geriamieji vaistai, tačiau kol kas nėra svarių įrodymų, pagrindžiančių medikamentų naudą sprendžiant šią problemą. Seksualinė disfunkcija būdinga sergant kai kuriomis kitomis ligomis, pavyzdžiui, skydliaukės ligomis, depresija ir diabetu, tad rekomenduojame pasikonsultuoti su gydytoju.

4. Radus G tašką, orgazmo tikimybė padidėja.

Ar žinote, kur jūsų G taškas? Jis pavadintas vokiečių ginekologo Ernsto Gräfenbergo, kuris jį „atrado“ šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, garbei. Nuo to laiko sekso ekspertai plačiai liaupsino šią moters lytinių organų sritį, kurioje, manoma, yra daug nervinių galūnių, ir kuri neva gali padėti moterims pajusti ilgesnį ir stipresnį orgazmą.

Tačiau tai gana prieštaringa tema. Anglijos mokslininkai neseniai paneigė tokio taško egzistavimą, nepaisant to, kad italų mokslininkai neseniai neva rado jį su ultragarso pagalba ir paskelbė savo tyrimo išvadas leidinyje „The Journal of Sexual Medicine“.

Tačiau seksologai, pavyzdžiui, Los Andžele dirbanti Ava Cadell, palaiko G taško idėją ir pataria moterims skirti laiko jo paieškai. Jo steigimu, kiekvienos moters kūne konkreti šio taško vieta skiriasi, tačiau ji yra makštyje ir pasižymi kiek šiurkštesne tekstūra.

5. Orgazmai su amžiumi gerėja.

Visos mes bijome metų naštos, tačiau nepamirškime, kad moters seksualinio gyvenimo kokybė su amžiumi gerėja – ypač orgazmų kokybė ir dažnumas, sako dr. D. Herbenick. „Su amžiumi orgazmą pasiekti lengviau, – sako ji. – Pavyzdžiui, tik 61 proc. 18–24 amžiaus merginų pasakė, kad kai pastarąjį kartą mylėjosi, pajuto orgazmą, iš trisdešimtmečių orgazmą jautė 65 proc., o iš vyresnių nei 40–ies – 70 proc.“

Nors šio tyrimo išvadose nenurodyta, kad vyresnės moterys orgazmą pajuto greičiau, tai galima numanyti, nes kuo moteris turi daugiau seksualinės patirties, tuo ji labiau pasitiki savimi miegamajame ir tuo didesnį malonumą patiria. Be to, pasitikėjimą savimi kaip moterimi gali sustiprinti ir pasitikėjimas ilgalaikiu partneriu bei poroje juntamas intymumas.

6. Kuo didesnė įvairovė miegamajame, tuo didesnė orgazmo tikimybė.

Jei jums sunku pajusti orgazmą, pamėginkite kaitalioti sueities būdus, pataria dr. D. Herbenick. „Moterys lengviau pasiekia orgazmą, kai miegamajame patiria įvairovę, o ne vieną sueitį, – sako ji. – Pavyzdžiui, vaginalinį seksą derinant su oraliniu, orgazmo tikimybė padidėja. Gal taip yra ir dėl to, kad pora tokiu atveju mylisi ilgiau.“

7. Orgazmo kokybė priklauso nuo to, ar moteris lovoje savimi pasitiki.

Tyrimai parodo, kad moters orgazmo kokybė priklauso nuo jos požiūrio į savo lyties organus. „Kiekvienos moters makštis yra išskirtinė ir skiriasi nuo kitos moters makšties. Nėra kažkokio standarto, kaip turėtų atrodyti „tobula“ makštis, – sako L. Stern. – Jei sekso metu nejaučiate skausmo ir nepastebite jokių nenormalių išskyrų bei neturite kitų sveikatos nusiskundimų, esate sveika ir normali.“

Orgazmo potencialą didinkite stiprindamos pasitikėjimą savimi, pataria ji. „Labai svarbu save traktuoti taip, kaip norėtumėte, kad jus traktuotų kiti. Siųskite sau sveikas, pozityvias mintis apie save ir savo kūną.“ Dar vienas patarimas: pasiimkite veidrodėlį ir nuodugniai save apžiūrėkite. Kuo geriau pažinsite intymiausias savo kūno dalis, tuo labiau pasitikėsite savimi.

8. Nelygybė orgazmo srityje

Yra žinoma, kad ir kai kuriems vyrams sunku pasiekti orgazmą, tačiau jų skaičius labai nedidelis, sako sekso ekspertai. O moterims atvirkščiai: labai didelis procentas moterų prisipažino, kad pastarąjį kartą besimylėdamos nejuto orgazmo, nors jų partneriai manė, kad jos pasiekė kulminaciją.

„85 proc. vyrų manė, kad jų partnerės pasiekė kulminaciją pastarosios sueities metu, tačiau tai patvirtino tik 64 proc. moterų, – sako dr. D. Herbenick. – Orgazmo srityje vis dar egzistuoja atotrūkis tarp vyrų ir moterų.“ Pasak jos, sunku parekomenduoti veiksmingą priemonę. Tačiau, jos teigimu, svarbiausia, kad moteris priimtų savo kūną ir išsiaiškintų, kas jai teikia malonumą, ir taip ilgainiui ji išmoks reguliariai patirti orgazmą.

9. Retais atvejais orgazmą galima pajusti nestimuliuojant lytinių organų.

Visi esame girdėję apie moteris, kurios patiria orgazmą vien nuo to, kad važiuoja traukiniu arba kai joms daromas masažas. Pasirodo, tai ne mitas – ekspertai sako, kad tai realus fenomenas. „Viena mano draugė pajusdavo orgazmą kaskart sportuodama ant bėgimo takelio, – pasakoja L. Stern. – Jei tai nutiktų mums visiems, būtume daug sportiškesnė visuomenė.“

Juokai juokais, tačiau šis fenomenas turi mokslinį paaiškinimą. Spontanišką orgazmą fizinės veiklos metu moteris gali jausti dėl dviejų priežasčių: į lytinius organus pritekančio kraujo ir vibracijos arba kontakto su klitoriu. O masažo metu suaktyvėja kraujo apytaka, mes atsipalaiduojame, todėl orgazmas taip pat įmanomas.

10. Dauguma moterų užtrunka ilgiau nei vyrai, kol pajunta orgazmą …

Dauguma moterų ilgiau nepajunta orgazmo nei jų partneriai, ir tai normalu, sako L. Stern. Statistiškai, daugumai moterų reikia ne mažiau nei 20 minučių intensyvaus sekso, kad pajustų orgazmą. „Jei jūsų partneris visada orgazmą pajunta greičiau nei jūs, yra būdų, kaip jį sulėtinti, – sako ji. – Kartais padeda psichologiniai pratimai, taip pat ejakuliaciją atitolinti padeda stiprus spaudimas varpos pagrindo srityje. Jei partneriui nuolat būna priešlaikinė ejakuliacija, jam derėtų kreiptis į šeimos gydytoją ar urologą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)