Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šiuolaikiniame transporto versle didelis dėmesys skiriamas ne vien krovinių pristatymui laiku ir veiklos efektyvumui, bet ir ekologijai bei eismo įvykių prevencijai.

Naujus ir techniškai pažangius sunkvežimius eksploatuojančiose Lietuvos transporto įmonėse jaučiamas nemažas kompetentingų vairuotojų poreikis ir vežėjai vis dažniau kreipia dėmesį į vairuotojų profesinį pasiruošimą.

Jau ne vienerius metus „Volvo Lietuva“ instruktoriai, teikiantys vairuotojų konsultavimo paslaugas įmonės klientams formuojant vairuotojų racionalaus bei saugaus vairavimo įgūdžius, nuo lapkričio įgyvendina naują mokymų projektą, skirtą VĮ „Regitra“ egzaminuotojams.

Šių mokymų metu už vairuotojų egzaminavimą Lietuvoje atsakingos VĮ „Regitra“ darbuotojai gilins turimas teorines žinias ir tobulins efektyvaus vairavimo įgūdžius su praktiniais mokomaisiais vairavimo pratimais aikštelėje bei realiu dalyvavimu eisme.

Mokymais siekiama supažindinti egzaminuotojus su naujausiomis sunkvežimių pramonėje taikomomis technologijomis, kurios padeda sumažinti emisijas ir taupyti degalus. Nemažai dėmesio bus skiriama ir saugumą kelyje didinančių pagalbinių sistemų analizei ir saugaus vairavimo įgūdžių pritaikymui, avarijų prevencijai, pavojingų situacijų numatymui ir išvengimui.

Savo vadovaujamos įstaigos darbuotojų mokymus įsigijusios VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas pažymi, kad renkantis potencialius mokymų organizatorius buvo atidžiai vertinama konkurso dalyvių kompetencija ir žinios.

„Ieškojome ekspertų, turinčių tarptautinio lygio patirties, žinių apie naujausias sunkiojo transporto technologijas ir dirbančių su moderniais sunkvežimiais. „Volvo Lietuva“ vairuotojų instruktorių įdirbis rinkoje puikiai žinomas, todėl esame tikri, kad mūsų darbuotojai mokymuose pasisems vertingų žinių, kurios leis kilstelėti bendrą vairuotojų egzaminavimo Lietuvoje kokybės kartelę“, – sakė S. Šuminas.

„Volvo Lietuva“ instruktoriai šiuolaikinių sunkvežimių valdymo, o taip pat efektyvaus, ekonomiško ir saugaus vairavimo technikos mokys daugiau nei 100 „Regitros“ egzaminuotojų pagal specialiai paruoštą programą. Per kelis ateinančius mėnesius bus surengta 12 mokymų sesijų. Kiekvienos, dvi mokymų dienas trunkančios, sesijos metu į grupes suskirstyti dalyviai bus supažindinti su efektyvaus ir saugaus važiavimo teorija, o praktinių važiavimų metu su „Volvo FH“ serijos vilkiku ir puspriekabe įgis daugiau ekonomiško vairavimo patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją