Kai spalio 11 d. apie 18 val. į Joniškio miestą nuo Linkuvos pusės automobiliu įvažiuojančios Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros mokyklų išorės vertintojos Danutė Laumienė ir Rimutė Balzarevičienė pamatė jas stabdančius pareigūnus, jas taip pat nusmelkė nerimo klaustukas. Juo labiau, kad moterims šiame krašte teko važiuoti pirmą kartą, tad jos jautėsi neužtikrintai. Vertintojos turėjo pasiekti Žagarę.

„Kelių patrulis, mus sustabdęs, mandagiai pasiteiravo, kur vykstame, ar rasime kelią, ir, supratęs mūsų situaciją, pasisiūlė palydėti per miestą iki kelio į Žagarę. Buvome maloniai nustebintos šių darbuotojų supratingumo ir kultūros“, – dalijasi įspūdžiais moterys savo laiške, adresuotame Joniškio rajono policijos komisariato viršininkui Gintautui Narušiui.

Jos viršininko paprašė, kad šiems pareigūnams būtų perduota jų padėka.
Išsiaiškinome, kad šių dviejų eismo dalyvių padėka skirta Joniškio rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio specialistui Mariui Mikšui ir Patrulių būrio patruliui Mantui Andriulaičiui. Pareigūnai juokauja, kad moterys savo padėka juos irgi nustebino.

„Tai tik nedidelė mūsų kasdienybės detalė. Malonu, kad ji žmonėms sukėlė gerų emocijų“, – tokiais žodžiasi pareigūnai sutiko žinią apie gyventojų padėką jiems.