Pelnas neatskaičius mokesčių per 9 šių metų mėnesius padidėjo 4,3 proc. iki 2,35 mlrd. eurų, antradienį savo pranešime spaudai nurodė Miunchene įsikūrusi automobilių gamintoja. Tai viršijo trylikos „Bloomberg“ analitikų prognozes, kad įmonės grynosios pajamos sieks 2,16 mlrd. eurų, rašo bloomberg.com.

BMW intensyviai kovoja su „Mercedes“ ir „Audi“ dėl pasaulinės prabangių automobilių pardavimų lyderės pozicijų. Nors BMW šiais metais gali išsaugoti nedidelį pranašumą, vis dėlto jos augimas sulėtėjo, o pelnas susitraukė, kai ji perdarė miesto visureigį X1 ir 7-os serijos sedaną. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, BMW pajamos iš automobilių gamybos nuo 9,4 proc. sumažėjo iki 9,1 proc. Tačiau trečio ketvirčio rezultatai vis dėlto pranoko analitikų lūkesčius.

„BMW pasirodė šiek tiek geriau, negu buvo tikimasi, – sakė analitikas Sascha Gommelis iš Frankfurte įsikūrusio „Commerzbank AG“. – Žengiant į 2016 metus, spaudimas BMW produktų portfeliui išliks, ypač kainodaros aspektu, nes palyginus su konkurentais jis jau sensta“.

BMW 5-os serijos sedanui grės naujos „Mercedes“ E klasės automobilių, kurie prekyboje pasirodys kitais metais, konkurencija, o nauji „Mercedes“ C klasės modeliai kels spaudimą geriausiai parduodamiems BMW 3 serijos automobiliams, pažymėjo S. Gommelis.

BMW akcijos Frankfurte antradienį 9 val. 15 min. buvo pakilusios 0,2 proc. ir kainavo 94,5 euro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)