„Į Belgradą važiuojame tam, kad užsikabintume aukso medalius, - užtikrintai kalbėjo J.C.Navarro. Nieko nebijome, tačiau labai gerbiame visus varžovus“.

Ispanas atskleidė, kad minimalus komandos tikslas yra patekti į pusfinalį, nes tai iš karto garantuotų vietą Pasaulio čempionate, kuris 2006 metais vyks Japonijoje. Į šias pirmenybes pateks šešios stipriausios Europos komandos.

„Patekę į pusfinalį, - žiūrėsime toliau. Turime būti ambicingi“, - įsitikinęs gynėjas.

2001 metų Europos čempionato bronzos ir 2003 metų sidabro medalių laimėtojams šių metų pirmenybėse gali tekti verstis be pagrindinio žaidėjo Pau Gasolio. 215 cm ūgio krepšininkas vasarą gali paskirti traumų gydymuisi.

Tačiau net ir žaisdami be P.Gasolio, ispanai yra pajėgūs laimėti aukso medalius, teigia J.C.Navarro. Anot jo, kiekvienas krepšininkas turės „žengti žingsnį į priekį ir prisiimti didesnę atsakomybę“.

„Aišku, mūsų oponentai trins rankas, jei mes neteksime Pau, tačiau aš jų vietoje nebūčiau toks laimingas“, - teigė J.C.Navarro.

Rugsėjo 16-ąją prasidedančiame Europos čempionate Ispanijos rinktinė žais vienoje grupė su Serbijos ir Juodkalnijos, Latvijos bei kol kas nežinomos šalies rinktine. Ši ekipa paaiškės papildomame atrankos turnyre prieš finalines pirmenybes.