Nepaisant užtikrintos pergalės, Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Ntando Manyosha nebuvo visiškai patenkintas žaidimu, ypač gynyba.

„Buvo du visiškai skirtingi kėliniai. Pirmajame mūsų technika buvo puiki, bet gynyba – labai prasta. Praleidome dvi varžovų atakas. Ginantis trūko intensyvumo, bet jo nestigo puolime. Po pertraukos buvo atvirkščiai. Turime rasti balansą abejose aikštės pusėse – gindamiesi ir atakuodami. Andora stengėsi žaisti susispaudę ir buvo stiprūs. Jie žaidė gana paprastai, kietai, emocingai. Esu labai laimingas, kad patekome į aukštesnį divizioną, bet esu susirūpinęs dėl to, kas mūsų laukia. 2A divizione lygis gerokai aukštesnis. Turime tinkamai „pakrikštyti“ apie penkis naujokus ir kai kuriems žaidėjams suteikti progą žaisti kitame cikle“, - sakė N. Manyosha.

„Rungtynės Lietuvai buvo geros, o rezultatas viską pasako. Laimėjome gana nesunkiai, gal tik rungtynių pradžia buvo nelabai aiški. Vėliau susitvarkėme gynyboje ir antrajame kėlinyje jau reikėjo tik sudėlioti visus taškus. Sutikčiau su treneriu, kad antrajame kėlinyje geriau gynėmės. Atakose problemos atsirado, kad pradėjome atlikti keitimus. Nauji žaidėjai turi mažiau patirties, bet turėjo puikią progą pajusti žaidimą. Jaunimas žaidė drąsiai, viskas tvarkoje. Pavasarį būtų malonu laimėti ir likusias rungtynes“, – pasakojo ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas, o dabar trenerio asistentu dirbantis Gediminas Marcišauskas.

Kitų metų balandžio 16 dieną Lietuvos rinktinė svečiuose žais su latviais, o balandžio 23 dieną namuose su Kipru.

Šiauliuose vykusio Lietuvos ir Andoros regbio rinktinių mačo apžvalga:

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1.Lietuva6600230-10730
2.Latvija5302110-10414
3.Kipras420287-909
4.Andora520379-1369
5.Vengrija6006101-1704

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)