LSKL vykdomojo komiteto sprendimas leisti dalyvauti LSKL varžybose visiems studentams buvo gana netikėtas, nes dar posėdžio pradžioje už tai pasisakė tik trys iš devynių aukštųjų mokyklų atstovų.

Tačiau daugelį posėdžio dalyvių įtikino naujojo LSKL viceprezidento klaipėdiečio Rimanto Cibausko argumentai, jog priėmus tokį sprendimą išaugsiąs susidomėjimas lyga ir būsią lengviau rasti rėmėjų. Šio sprendimo oponentai išsakė nuomonę, kad tokiu atveju žaidėjai bus surenkami tik varžyboms ir neliks treniruočių, komandinio pasirengimo.

Kilus aštrioms diskusijoms, KTU komandos treneris Henrikas Giedraitis pateikė pasiūlymą sumažinti rungtynių skaičių, kuris pasirodė priimtinas daugeliui dalyvavusių posėdyje.

Vykdomasis komitetas nutarė, jog ateinantį sezoną LSKL komandos sužais du varžybų ratus, rungtyniaudamos kartą per savaitę - trečiadieniais. Iki šiol buvo žaidžiama trečiadieniais ir sekmadieniais.

Svečio teisėmis posėdyje dalyvavęs LKKA atstovas Edas Nickus pareiškė, kad LKKA studentų ir studenčių krepšinio komandos nuo ateinančio sezono sugrįš į LSKL varžybas. LKKA komandos prieš dvejus metus pasitraukė iš LSKL būtent dėl žaidėjų iš kitų lygų limito.

Pastaraisiais metais LSKL varžybose vienai komandai galėjo atstovauti tik du LKL, LKAL ar LMKL žaidėjai. Dar anksčiau šių lygų krepšininkai neturėjo teisės rungtyniauti LSKL čempionate.

Naująjį sprendimą skeptiškai sutiko daugkartinio LSKL čempiono VDU atstovas Vladas Juknevičius.

"Tai jau nebus LSKL. Buvo nueita lengviausiu keliu. Mes turėtume patys vilioti krepšininkus, dirbti su jais, siekti, kad jie rinktųsi studentų lygą ir neitų žaisti kitur. O dabar mums net nereiks jų treniruoti, nes jie susirinks tik į varžybas",- teigė jis.

Posėdyje buvo nuspręsta komandoms leisti registruoti po 16 žaidėjų, kuriuos būtų galima keisti iki pirmojo varžybų rato pabaigos, už tai sumokant solidų mokestį. Vėliau komandos neturės teisės registruoti naujų žaidėjų. Taip siekiama apriboti naujų žaidėjų registraciją, kuri, leidus dalyvauti visiems žaidėjams, prieš svarbiausias sezono varžybas galėtų žymiai pakeisti komandų pajėgumą.

Naujieji LSKL įstatai bus tvirtinami rugsėjo pradžioje įvyksiančiame vykdomojo komiteto posėdyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją