Nuo 2015 m. lapkričio 16-22d. imtinai net 26 sostinės restoranai siūlys lankytojams specialų degustacinį valgiaraštį, kurio kaina 1 asmeniui, pasirinktinai -10 EUR (dviejų patiekalų meniu ) arba 20 EUR (trijų patiekalų meniu).

Vilniaus gastronomijos savaitėje dalyvauja tik išskirtiniai, saviti restoranai, kurių šefai yra tikrasis restorano veidas ir pasididžiavimas, drąsiai eksperimentuoja ir pristato naujausias restoranų kultūros tendencijas, todėl niūrius lapkričio vakarus praskaidrins naujos, neatrastos Vilniaus vietos, puikus maistas ir bendravimo džiaugsmas.

Vilniaus gastronomijos savaitę taip pat papuoš „Kino pavasario” gurmaniški kino seansai bei specialiai šiai progai parengtos teminės ekskursijos LDK Valdovų rūmuose „Istoriniai gardėsiai Lietuvos Didžiojoje kunigaikštystėje”. „Kulinarijos studija” surengs net dvi Cinema Gourmet vakarienes, vilniečius ir miesto svečius kvies Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF, vyksianti lapkričio 20-22d.

Praėjusiais metais vykęs gurmaniškas renginys sostinėje buvo labai sėkmingas. 18 savaitėje dalyvavusių restoranų sulaukė didelio lankytojų srauto, žiniasklaidos dėmesio, o iniciatyva buvo apdovanota Valstybinio turizmo departamento prizu „Už sėkmingiausią 2014 metų turizmo projektą“.

Vilniaus gastronomijos savaitę organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“ ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją