Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtiniai – šešiolikmetė Guostė Damulevičiūtė ir septyniolikmetis Deividas Kizala – labai sėkmingai pasirodė Lince (Austrija) vykusiame pasaulio jaunimo „Grand Prix“ varžybų etape. Pora užėmė 9 vietą ir tapo pirmais Lietuvos sportininkais, patekusiais į pasaulio jaunimo „Grand Prix“ varžybų dešimtuką. Be to, jaunieji čiuožėjai surinko 109,49 balo ir pagerino savo asmeninį rezultatą.

Guostę ir Deividą treniruoja Lilija Vanagienė, sportininkai taip pat daug laiko praleidžia stovyklose Oberstdorfe (Vokietija), kur su jais dirba treneris Rostislavas Sinicinas, 2006 metų Turino žiemos olimpinėms žaidynėms ruošęs Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės, kurias organizuoja Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) ir žaidynių organizacinis komitetas, vyks antrą kartą.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) planuoja, kad Lilehameryje varžysis apie dešimt jaunųjų sportininkų iš Lietuvos. Jau žinoma, kad be čiuožėjų žaidynėse dalyvaus trys biatlono atstovai, ledo ritulininkas, dvi vietos skirtos slidininkams, viena – kalnų slidininkui.

LTOK yra savarankiška, ne pelno siekianti, visuomeninė, pasaulio olimpiniam judėjimui priklausanti organizacija.

Spalio mėnesį DELFI Sporto komandą papildė žurnalistai Laurynas Butkauskas, Jaunius Sarapas ir Artūras Dijakovskis, kurie nuo šiol yra atsakingi už atnaujintą rubriką Krepšinis.lt. Per mėnesį (25 dienas) naujame vertikale buvo publikuota net 520 straipsnių. DELFI skaitytojams labiausiai įsiminė Mindaugo Augusčio įžvalgos apie Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ (38 462 tūkst. peržiūrų) bei Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) gobšumą gobšumą (49 509) ir J. Sarapo interviu su Tomu Delininkaičiu Tomu Delininkaičiu (16 213).

Didelio skaitytojų susidomėjo sulaukė Anglijos futbolo rinktinės viešnagė (42 609) Vilniuje, rungtynės su lietuviais (105 508), trenerio Igorio Panktratjevo atsistatydinima (72 108), anglų patyčios iš lietuvišio futbolo infrastruktūros (38 007) ir UEFA bauda Lietuvai už fanų muštynes ir netvarką stadione (32 510).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)