Atkakliai ir lygiai vykusiame mače svečiai subyrėjo antro kėlinio pabaigoje: iš pradžių, 77 min., po Santi Cazorlos pakelto baudinio suklydo Manuelis Neueris, palikęs savo vartus, bet taip ir nepalietęs kamuolio, kurį netrukus į tinklą galva nukreipė standartinių padėčių specialistas Olivier Giroud.

94 min. „Arsenal“ futbolininkai surengė greitą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Mesutas Ozilas įtvirtino šeimininkų pergalę ir pirmą „Bayern“ nesėkmę po 12-os iš eilės laimėtų dvikovų šiame sezone.

Paskutinį pralaimėjimą bavarai buvo patyrę pačiame sezono starte, kai rugpjūčio 1 d. Volfsburge vykusiame mūšyje dėl Vokietijos Supertaurės po 11 metrų baudinių serijos 5:6 (1:1) nusileido „Wolfsburg“ komandai. Nuo to laiko „Bayern“ buvo laimėję 12 oficialių rungtynių iš eilės.

„Buvo geros rungtynės, nenorėjome jiems leisti valdyti kamuolį. Stengėmės dominuoti ir turėjome savo progų – pakankamai, kad laimėtume mačą arba bent jau, kad jo nepralaimėtume. Sveikinimai „Arsenal“ klubui su pergale, susitiksime po dviejų savaičių Miunchene.

Pirmame kėlinyje M. Neueris puikiai atrėmė kelis smūgius. Niekada nekritikavau žaidėjo už jo priimtą sprendimą – nesvarbu, teisingą ar ne. Pralaimėjome ne dėl M. Neuerio.

Aš susierzinęs, kad negaliu žaisti! Norėčiau pats būti aikštėje, bet mūsų pasirodymas buvo geras, juk sukūrėme nemažai progų“, – oficialiai UEFA svetainei tikino Josepas Guardiola.

Tuo metu Arsene'as Wengeras džiaugėsi savo auklėtinių kovingumu ir pačiu laiku parodytu charakteriu.

„Mums buvo būtina laimėti ir mes tai padarėme labai disciplinuotai. Tai buvo aukščiausio lygio rungtynės tarp dviejų labai gerų komandų. „Bayern“ ilgiau kontroliavo kamuolį, bet mes jiems buvome neįveikiami prie savo vartų ir pagavome kontratakomis.

Mes nugalėjome labai stiprią komandą, išlaikėme koncentraciją nuo pirmos iki paskutinės minutės bei sausus vartus. Petras Čechas buvo labai svarbus, nes patikimas jo žaidimas leido mums neatsilikti.

Ši pergalė sustiprino mūsų ir fanų tikėjimą. Mums reikia teigiamo rezultato Miunchene, bet pirma laukia akistata su „Everton“, – kalbėjo. jis.

F grupėje su 6 taškais pirmauja „Bayern“ ir Pirėjo „Olympiakos“, po 3 taškus turi „Arsenal“ ir Zagrebo „Dinamo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)