Jums reikės:

125 g sveikų neskaldytų ir nevalytų spindulinių (mungo) pupuolių, iš vakaro užmerktų šaltame vandenyje (mirkytų apie 250 g);
1,5 l vandens;
½ šaukštelio ciberžolės;
gabalėlio smulkiai sutarkuoto imbiero gumbo (apie 1,5 cm dydžio);
pusės žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
2 pomidorų;
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1,5 šaukštelio kmyninio kumino;
¼ šaukštelio asafetidos;
2 šaukštelių cukraus;
šaukštelio druskos;
šluotelės smulkiai sukapotų petražolių.

Ruošimo eiga

Mungo pupuoles nupilkite, perplaukite, sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą, užpilkite vandeniu ir pastatykite virti. Suberkite ciberžolę, sudėkite sutarkuotą imbierą ir aštriąją papriką.

Užvirkite, nugraibykite putas ir virkite uždengtą ant nedidelės ugnies 1 valandą arba kol pupuolės visiškai suminkštės. Jei labai nugaravo vanduo, įpilkite papildomai. Tuo metu verdančiu vandeniu nuplikykite pomidorus ir nunerkite odelę. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kmyninį kuminą ir asafetidą. Kai kuminas patamsės, sudėkite pomidorus. Kepkite pomidorus maišydami, kol šiek tiek išsileis, suberkite cukrų, išmaišykite ir keptuvę nukaiskite. Pupuolėms išvirus, sukrėskite į puodą troškintus pomidorus, pasūdykite. Virkite dar 5 minutes, pabaigoje sudėkite sukapotas petražoles. Patiekite dar karštą.

Išeiga: 3 porcijos.