Moters paralyžiuotą vyrą ištiko priepuolis, jį dėl tam tikrų priežasčių skubiai reikėjo perkelti į kitą kambarį. Moteris tam jėgų neturėjo, o ir aplinkui, kaip tyčia, vien moterys, kurios šioje situacijoje padėti negalėjo. Ji nedelsdama surinko Tauragės apskr. VPK budėtojų numerį ir papasakojus situaciją, buvo nuraminta. Netrukus į jos namų duris beldėsi du pareigūnai, kurie skubiai ir operatyviai suteikė reikalingą pagalbą vyrui.

Vakar sulaukėme tos pačios moters skambučio. Šį sykį ji kreipėsi į komunikacijos grupę, prašydama paviešinti jos padėką pareigūnams. Jai prisimenant visą situaciją, balse girdėjosi virpesys.

Vilniečių šeima, kuri šiuo metu ilsėjosi Skaudvilėje, nori viešai padėkoti Operatyvaus valdymo skyriaus specialistui Vladui Grabauskui, kuris skubiai pranešė kolegoms apie moterį ištikusią bėdą, bei Viešosios tvarkos skyriaus Skaudvilės policijos nuovados vyresniajam patruliui Kęstučiui Baldauskui ir patruliui Vygandui Sabučiui, kurie pagelbėjo šeimai sunkiu momentu. Moters teigimu, tiek V. Grabauskas, tiek pareigūnai buvo ypač malonūs ir nuoširdūs. Ji dėkoja ir Tauragės apskr. VPK viršininkui Mariui Draudvilai, subūrusiam tokį puikų ir šiltai bendraujantį kolektyvą.

Pokalbio pabaigoje moteris pasakė: „Aš noriu, kad visuomenė nustotų kalbėti apie pareigūnus blogai ir žinotų, kad jie išties vykdo savo misiją: „Ginti. Saugoti. Padėti“.

Pakalbinti į pagalbą skubėję pareigūnai ir paklausti, kaip jaučiasi pagelbėję šeimai, nedaugžodžiavo. V. Sabutis tarė: „Toks mūsų darbas. Smagu, kai gali padėti tada, kai pagalbos reikia labiausiai“. Jam antrino ir K. Baldauskas: „Džiugu, kad į iškvietimą atvykome laiku ir galėjome suteikti tuo metu reikalingą pagalbą“. V. Grabauskas kolegas papildė sakydamas, kad: „Mūsų darbas – kiek įmanoma labiau padėti žmonėms. Būtent tai ir stengiamės daryti kiekvieną dieną“.