Įprasta manyti (o tiksliau, skaityti kosmopolitanuose, pleibojuose ir visuose kituose panašiuose žurnaluose ar portaluose), kad tikras vyras – tai mačo, norintis sekso visur ir visada. Moters seksualumas paskutinį dešimtmetį tokių žiniasklaidos priemonių dėka taip pat sužydėjo, tačiau moteris vis dar lieka toji, kuriai dažiau „skauda galvą“ ir kuri rečiau pasineria į seksualines fantazijas.

Tačiau vienos visuomenę apie vaisingumą informuojančios ir poroms, susidūrusioms su nevaisingumu, padedančios sveikatinimo programėlės kūrėjai tokį mitą tiesiog paneigė.

Buvo apklausta 500 moterų. Apklausa susidėjo iš klausimų, susijusių su santykiais, su sekso stereotipais. Nustatyta, kad daugiau nei pusė moterų (53,2 proc.) nesimyli taip dažnai, kaip joms norėtųsi. Trys ketvirtadaliai dalyvių pripažino, jog mielai užsiimtų meilės malonumais dažniau nei tris kartus per savaitę. Ir 13 proc. dalyvių pripažino, kad sekso joms reikia kasdien – t.y. daugiau nei šešis kartus per savaitę.

Aptariant orgazmo klausimą, nustatyta, kad vienos sueities metu moterys dažnai gali patirti daugiau nei vieną orgazmą. Apskritai 72 proc. apklaustųjų pabrėžė, kad vienos sueities metu jos pajunta bent vieną orgazmą ir 10,2 proc. tiriamųjų paatviravo, jog vienos sueities metu patiria daugybę orgazmų.

Taigi pasitvirtina stereotipas, kad moteris gali patirti daug orgazmų vienos sueities metu, ir nepasitvirtina stereotipas, kad daugybė moterų negali patirti orgazmo. Juk būtent tai buvo nustatyta 1994 metais – tuomet, atlikus tyrimą, reziumuota, kad orgazmą sekso metu patiria 72 proc. vyrų ir tik 29 proc. moterų.

Anot sveikatinimo ir vaisingumo programėlės kūrėjų, per 20 metų pasikeitė daugybė stereotipų ir kalbant apie seksą nereikėtų vadovautis jokiais stereotipais.