Jos trenerė, Birutė Pajedienė, vienintelė Lietuvoje atestuota OMC vizažo teisėja, džiaugiasi nepaprasta mokinės sėkme: „Šiais metais nuotakos makiažo vertinimo kriterijai labai pasikeitę, apie juos sužinojome tik atvykusios į konkursą. Teko per naktį keisti tai, ką buvome paruošę, perkurti darbą pagal naujas taisykles. Tačiau bemiegė naktis ir keli mėnesiai pasiruošimo atsipirko su kaupu - gavome aukščiausią įvertinimą“.
Nuotakos makiažas. I. Baltrušaitinės darbas, modelis Monika Kmitaitė
Pagal naująsias taisykles nuotakos makiažas turėjo atitikti vestuvinių leidinių keliamus reikalavimus bei atitikti klasikinės nuotakos įvaizdį ir jokiu būdu netapti podiumo makiažo variacija. I. Baltrušaitienei pasirengti konkursui taip pat padėjo žymi meistrė iš Ukrainos Nataliya Nayda.
I. Baltrušaitienė, M. Kmitaitė ir trenerė bei teisėja B. Pajedienė
Auksas nebuvo vienintelis medalis makiažo srityje. Evelina Borisniova iškovojo sidabro medalį podiumo makiažo rungtyje. Panaudojant inovatyviausias technikas, makiažas turėjo atspindėti naujausias mados tendencijas: galėjo būti dekoruotas stilingais piešiniais bei aplikacijomis, kristalais, kitomis pridėtinėmis detalėmis.
I. Baltrušaitienė, M. Kmitaitė, KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė, B. Pajedienė, J. Bubnytė-Miliauskienė.
Prizine penktąja vieta buvo apdovanota Aurelija Ambolaitė pasižymėjusi nagų dailės rungtyje, kurią konkursui parengė savo srities profesionalė, OMC teisėja Egidija Kilienė.
Podiumo makiažai. E. Borisniovos modelis K. Toleikytė ir I. Baltrušaitienės modelis M. Kmitaitė
„Dažnai galvojama, kad esame maži ir, regis, nereikšmingi, todėl Lietuvos meistrai dažnai bijo dalyvauti pasaulinio lygio konkursuose, tačiau mūsų sėkmė įrodo, kad dalyvauti verta ir laimėti įmanoma. Galime didžiuotis, kad Lietuvą garsina ne tik sportininkai, bet ir grožio profesionalai“,- sako B. Pajedienė.

Taip pat galime pasidžiaugti, jog novatoriškas, kūrybiškas kirpėjo kauniečio Simono Žilinsko darbas vyriško pilno įvaizdžio kūrimo rungtyje („Full fashion“), pateko į stipriausiųjų dalyvių dešimtuką.

Modelio kostiumas, aksesuarai pritraukė ne tik čempionato dalyvių, bet ir komisijos dėmesį. Ši nominacija siejama su ateities mada - vyriškų plaukų kirpimu, šukavimu, dažymu, bendro įvaizdžio kūrimu. Šiai rungčiai pasiruošti padėjo atestuota OMC vyriškų darbų grupės teisėja - kaunietė Irena Žinevičienė, turinti didelę profesinę.

Kirpėjų rungtims šiemet atstovavo dvi lietuvių meistrės. Vestuvinės šukuosenos kategorijoje dalyvavo vilnietė Žilvija Matukonytė, kuri net keletą mėnesių treniravosi čempionatui pas KIGSA asociacijos narį, „Pasaulio čempionato 2014“ Frankfurte bronzos medalio nugalėtoją - Robertą Sakalauską.

Dar viena dalyvė - kaunietė Daiva Kupstienė - savo fantaziją pavertė tikru meno šedevru. Fantazinės šukuosenos kategorijoje meistrė pristatė unikalų fantastinį įvaizdį - originalios tekstūros šukuoseną, bei prie jos derantį auksinį kostiumą. Lietuvei pavyko patekti į stipriausiųjų darbų dešimtuką ir būti visai šalia prizinės vietos.

Motеrų kategorijos atestuota OMC teisėja Daiva Jankauskaitė teisėjavusi „Fantazinės šukuosenos“ ture dirbo su devynių šalių teisėjais ir prisipažino, kad darbas buvo išties labai atsakingas, kadangi yra daug dalyvių bei įvairių darbų, tad išrinkti patį geriausią labai sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)