Reikės:

0,5 stiklinės lęšių (per naktį mirkytų vandenyje - tokiu būdu didinama maistinė vertė bei nereikia ilgai virti)
1 burokėlis,
1 morka,
0,5 a.š druskos,
1/4 a.š kajeno,
0,5 a.š kalendros,
0,5 a.š kumino,
0,5 a.š kario,
1/4 citrinos sulčių,
šviežios kalendros.
aliejaus.

Lęšius verdame tik 2-3 min. Įpilame 2-3 v.š aliejaus.
Paliekame brinkti 10-15 min.

Burokėlį ir morką sutarkuojame šiaudeliais.
Suminkštiname žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis.
Lengvai 2-3 min pašildome keptuvėje.

Jei norite, kad būtų minkštesnės daržovytės, įpylus šlakelį vandens dar pavirkite 5 min.

Sudedame prieskonius.

Patiekiame kartu su lęšiais. Apibarstome kapota kalendra ar kitais žalumynais, žiupsneliu baltų ir juodų sezamo sėklų.

Būkit sveiki ir laimingi!