Mačas, kuris dėl lietaus buvo atidėtas, truko 3 valandas ir 23 minutes.

28-erių serbas Novakas Djokovičius (ATP-1) finale įveikė 34-erių metų šveicarą Roger Federerį (ATP-2) po keturių setų kovos 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 ir laimėjo dešimtą karjeroje ir trečią šį sezoną „Didžiojo kirčio“ turnyrą.

R. Federeris „US Open“ finale kovojo pirmą kartą nuo 2009-ų.

Šiemet Serbijos tenisininkas jau triumfavo Australijoje ir Vimbldone, o Prancūzijoje suklupo finale. Triumfo turnyre Niujorke kaina – 2000 ATP įskaitos taškų ir 2 mln. JAV dolerių.

N. Djokovičius yra pajėgiausias planetos tenisininkas. Jis „US Open“ laimėjo ir 2011-ais metais, o dar keturis kartus žaidė čempionato finale. Iš viso serbo sąskaitoje - jau 55 laimėti ATP serijos turnyrai.

Su dešimčia „Grand Slam“ čempiono titulų serbas pasivijo Billą Tildeną, o nuo legendinio švedo Bjorno Borgo ir australo Rodo Lavero jį skiria viena pergalė „Didžiojo kirčio“ serijos turnyre.

R. Federeris šį turnyrą yra laimėjęs penkiskart (2004-2008 metais). Jis buvo antras pagal skirstymą.

Šveicaras paskutinį kartą „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą laimėjo 2012 metais Vimbldone.

N. Djokovičiaus ir R. Federerio tarpusavio mačų kortuose santykis dabar lygus - 21:21.

Moterų dvejetų varžybų nugalėtojomis tapo favoritėmis laikytos šių metų Vimbldono čempionės - šveicarė Martina Hingis poroje su inde Sania Mirza, sekmadienį finale per 70 minučių dvejuose setuose - 6:3, 6:3 - įveikusios ketvirtas pagal skirstymą australę Casey Dellacquą ir Jaroslavą Švedovą iš Kazachstano.

Tai buvo jau vienuoliktas „Grand Slam“ serijos turnyro dvejetų varžybų čempionės titulas 34-erių metų Šveicarijos tenisininkei ir antras Niujorko kortuose. 1998 metais M. Hingis „US“ Open čempione tapo poroje su Jana Novotna.

Pirmenybėse Niujorke šveicarės M. Hingis ir indo Leanderio Paeso duetas triumfavo ir mišrių dvejetų varžybose, laimėjęs trečią „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą šiais metais. Jie taip pat nugalėjo atvirose Australijos ir Prancūzijos pirmenybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)