Pakeisti vaidmenis

Vieno įsitikinimo apie lėtumo naudingumą nepakaks, kad įgyvendintumėte tai realybėje. Mūsų kultūroje, todėl ir mūsų sąmonėje laikas, įskaitant ir skirtąjį seksui, turi duoti rezultatą. Todėl natūralu, kad šiuolaikinis žmogus jaučia būtinybę siekti tikslo – šiuo atveju orgazmo. Lėtas seksas – tai kas kito: tai paties proceso malonumas, kai glamonės ir žvilgsniai sukelia emocijas ir pojūčius.

Psychologies.ru ekspertai teigia, kad tempo sulėtinimas partneriui suteikia visateisio proceso dalyvio, o ne tik instrumento malonumui pasiekti vaidmenį.

„Dauguma vyrų įsitikinę, kad yra atsakingi už tai, jog partnerė patirtų malonumą. Siūlomas vaidmens pakeitimas padėtų abiem partneriams ir duoti, ir gauti. Tikimybė nusivilti, patikėkite, sumažėja iki minimumo“, - sako seksologas J.Prokopenko.

Suvokti save

Neskubėjimas leidžia geriau suvokti save ir partnerį, o svarbiausia pamatyti save partnerio akimis. Tai nėra labai paprasta, ypač kompleksų kamuojamiesiems. Pašalinti įtampą padeda „striptizas“, kai įsivaizduojame, kad su kiekvienu nusimestu drabužiu atsikratome kokio nors komplekso ar nerimo. Visiškai apsinuoginę, išsilaisviname ir tampame pasiekiami.

Pasak D.Ričardson, tie, kurie užsiima šia praktika, radikaliai pakeičia gyvenimą, nes ir vėl gali sekti paskui savo kūną. dingsta nerealūs troškimai, susikaustymas, nubraukiami tabu.

„Kai susikoncentruojame į pojūčius, vėl atrandame save, o taip pat suvokiame, jog patys, o ne kokios nors visuomenės normos varžome savo seksualumą ir jausmingumą. Kūnui sekso metu svarbu tik viena: kad „išjungtume“ galvą ir leistume jam valdyti situaciją“, - sako seksologė.

Nebijokite peržengti ribų

Tiesa, nepulkite lėto sekso paversti šventuoju seksualinių santykių Graliu ar nauja norma. Impulsyvesni, galbūt net gaivališki santykiai taip pat yra viena seksualumo briaunų. Jis „maitinasi“ ir sveika agresija, kuri neturi visiškai išnykti.
„Kiekviena pora laisva peržengti seksualumo ribas. Laisva mėgautis tokiu sekso tempu, kuris tenkina jų troškimus ir atitinka nuotaiką“, - sako A.Herilis.

Nustebinti vienas kitą

Pasiruošimas seksui – viena intymių santykių ritualo dalis. Įsivaizduokite, kad tai tam tikra emocinė patirtis. Jeigu ji transformuosis į lytinę sueitį, puiku, jeigu liks tik juslinė – taip pat gerai. Svarbu suvokti, kad tai naudinga mums patiems. Taip mokomės nepasiduoti seksualinei rutinai. Masažas, glamonės, naujų erogeninių vietų atradimas, intymūs pokalbiai – vis tai ir yra lėto sekso, kurio tikslas – paįvairinti kūniškų malonumų arsenalą, sudedamosios dalys.

„Mūsų smegenys nemėgsta siurprizų. Neskubėdami ir atrasdami naujus pojūčius sutrikdome jų pusiausvyrą. Būtent tai ir garantuoja nepažintą susijaudinimą ir daug stipresnį geismą“, - įsitikinusi D.Rčardson.