„Šioje vietoje numatome turėti daugiafunkcinį sporto ir laisvalaikio kompleksą Ąžuolyne. Tai nėra vizijos, tai yra šiai dienai pradėti darbai“, – penktadienį per spaudos konferenciją Kauno sporto halėje sakė miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Planuojama, kad apie 9 tūkst. sėdimų vietų turintis S.Dariaus ir S.Girėno futbolo stadionas bus išplėstas iki 18-20 tūkst. vietų, išsaugant ir aikštę, ir senąsias tribūnas. Dabartinė apšilimo aikštelė turėtų tapti lengvosios atletikos maniežu. Ketinama įrengti 9-10 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas, kuriose įsikurtų parduotuvės, maitinimo įstaigos, treniruoklių salės, būtų patalpos komandoms, biurams, vaikų darželis.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė vylėsi, kad ten vietos atsiras ir Sporto muziejui.

Pasak mero, jau pradėti rengti visų šių objektų techniniai projektai.

V. Matijošaitis svarstė, kad kitų metų vasarą būtų galima pradėti statybą, o baigti visą kompleksą tikimasi iki Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio minėjimo 2018 metais.

Pirminiais duomenimis, projekto kaina, įskaičiuojant aplinkos sutvarkymą, siektų 40 mln. eurų.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)