Anot pranešimo, tankų poligone vykusios varžybos iš daugiau nei 50-ies dalyvių pareikalavo maksimalaus susikaupimo, iš technikos – visiško atsidavimo. Po nesėkmingo finišo gero ūpo nepraradęs šturmanas S. Jurgelėnas pasakojo, jog varžybų trasa buvo iš tiesų skirta tankams.

„Važiavome plačiais minkštais takais, kuriuose tramplynas sekė traplyną. Toks transmisijos įsiveržimas ir atsipalaidavimas ir lėmė pagrindinio veleno lūžį. Kadangi automobilis vis dar yra eksperimentinis, o nemaža dalis agregatų gaminti specialiai jam, tad pataikėme sulaužyti būtent tą detalę, kurios atsargoje neturėjome. Tačiau toks yra šis sportas“, – pasakoja vilnietis.

Varžyboms įpusėjus, pirmasis važiuoja vietinis herojus Krzysztofas Holowiczycius. Techniniame dalyvių parke sklando gandai, jog nemaža dalis lenkų lyderių slapta treniravosi prieš varžybas ir turi trasų stenogramas, tuo tarpu atvykėliai turi remtis tik esminius posūkius nurodančiomis kelio knygomis. Kiek anksčiau vykusiose „Italian Baja“ varžybose vilčių laimėti niekam nepalikęs Dakaro nugalėtojas Nasser Al-Attiya kol kas yra antras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)