Nenukeldami tikro gyvenimo su tikrais džiaugsmais ateičiai. Užsikrėtę nuodingąja mintimi „neskubėk gyventi“ nukelia tikrąjį gyvenimą po to, kai pabaigs mokslus, pabaigę mokslus laukia kol susiras darbą, susiradę darbą laukia, kol nusipirks namą ir taip visą gyvenimą terminas tikram gyvenimui nukeliamas, t.y. išpildoma nuodingoji idėja „neskubėk gyventi“.

O juk iš tiesų gyvenime nėra ir negali būti jokios pauzės ar atidėjimo. Niekada ir niekas nėra gailėjęsis, kad gyvenime pamatė per daug, bendravo per daug, svajojo per daug, mylėjo per daug ir gyveno per daug... Niekas. Visi miršta norėdami DAR. Tai kodėl Jūs, dvidešimtmečiai, turėdami daug jėgų, sveikatos, entuziazmo ir gyvenimiško džiaugsmo paspaudžiate gyvenime mygtuką „atidėti“? Iki ko atidedat?

Gyvendami su užtrauktu rankiniu stabdžiu ir darydami tik tai, kas mūsų visuomenės Jums pripaišyta, Jūs tik pavargstat nuo gyvenimo, tampat skeptikais, nematote džiaugsmo, nebetrykštate gyvybe, nebepasitikite nei savimi, nei aplinkiniais. Jūsų neišnaudotas laikas niekada nebesugrįžta. Niekas už gyvenimo pauzę nekompensuoja kaip už kokias neišnaudotas kasmetines atostogas ir , deja, laikas nesikaupia, jis bėga nesustodamas. Atminkit dar kelis dalykus: iš svetimų klaidų nepasimokoma, jas reikia daryti pačiam ir tik šiuo laiko patikrintu keliu ateina patirtis.

Nė vienas neišmoko vairuoti sėdėdamas šalia vairuotojo ir nesėsdamas prie vairo ir nė vienas netapo balerina, stebėdamas baleto spektaklius. Taip ir gyvenimo takai nebūna universalūs ir visiems praeinami. Tenka pačiam bristi, kristi, susmukti, bet tik taip atrandami rojaus kampeliai ir ramybės oazės. Tad nedelskit, nes kuo greičiau pradėsit skintis kelią, tuo ilgiau rojaus kampelyje pabūsit.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kviečiame jus kartu paklaidžioti po praeitį: prisiminkite laikus, kai jums buvo 20-imt (18 ar 23 – ne taip svarbu) ir pagalvokite, ką norėtumėte sau pasakyti. Gal tuomet bijojote kažko, kas dabar atrodo vieni niekai? Gal patartumėte daugiau laiko praleisti su žmogumi, kurio, deja, po to nebeliks? O gal tada padarėte klaidą, kurią, Jūsų nuomone, būtinai reikėjo iškart ištaisyti?

Pasidalinkite įžvalgomis su tais, kurie 20-ojo gimtadienio tik laukia! Vienam konkurso dalyviui už tai atiteks bilietai į koncertą (vėliau prizas bus patikslintas)!

Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „20“ arba čia iki rugpjūčio 31 d.