3 kg morkų – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka.
2 kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle.
Viską beriu į 7l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu
3 a.š. druskos.
Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau 1 st. tyro aliejaus ir 1 l pomidorų padažo. Naudoju patį paprasčiausią, be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu 3 a.š. sausos adžikos.
Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.
Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visad, apdengiu šiltai iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.
Silkės ar keptos žuvies gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje.
Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7l stiklainių konservų.