Analizę atlikę specialistai teigia, kad 2016 metais vidutinis automobilių amžius JAV pasieks 11,6 metus, o 2017 metais jis jau bus 11,7 metai.

Atsižvelgiant į sparčiai senėjantį automobilių parką šalyje, daroma išvada, kad 2020 metais vidutinis automobilis JAV bus daugiau kaip 12 metų senumo.

Pasak specialistų, viena iš galimų priežasčių kodėl šalyje važinėjama vis senesniais automobiliais yra geresnė naujų automobilių kokybė. Verta pastebėti, kad ši mintis yra visiškai priešinga paplitusiai nuomonei, kad nauji automobiliai yra nepatikimi.

Pasirodo, kad šiuo metu automobilio pirkėjas juo naudojasi vidutiniškai 77,8 mėnesius (beveik šešerius su puse metų) – maždaug 26 mėnesiais arba virš 2 metų ilgiau nei 2006 metais.

Jei kalbėti apie naudotus automobilius, tokių mašinų pirkėjai jomis naudojasi maždaug 63 mėnesius – 25 mėnesiais ilgiau nei prieš 9 metus.
„IHS Automotive“ specialistai teigia, kad didėjant automobilių kokybei, 2020 metais senesnių nei 12 metų automobilių bus net 15 procentų daugiau nei dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)