Pakanka griežinėlio citrinos sulčių jūsų rytinėje vandens stiklinėje, kad pasijustų teigiami pokyčiai. Taigi, kokias galias turi citrina?

Gerina imuninę sistemą

Citrinose yra daug vitamino C, kuris kovoja su peršalimu, ir daug kalio, kurio dėka skatinamos smegenų ir nervų funkcijos. Kalis taip pat padeda kontroliuoti ir kraujo spaudimą.

Subalansuoja pH

Kiekvieną rytą gerdami vandenį su citrina sumažinsite bendrą savo organizmo rūgštingumą. Taip, citrinos turi savo rūgšties, bet metabolizmo procese nesukuria papildomo rūgštingumo.

Padeda numesti svorio

Citrinose yra daug pektino skaidulų, kurios padeda kovoti su alkio potraukiu. Taip pat buvo įrodyta, kad žmonės, kurie renkasi labiau šarmines dietas, greičiau numeta nereikalingą svorį.

Citrinų vanduo padeda virškinimui

Citrinų sultys padeda iš organizmo išstumti nepageidaujamas medžiagas. Jos paskatina kepenis gaminti tulžį - rūgštį, reikalingą virškinimui. Efektyvus virškinimas sumažina rėmenį ir vidurių užkietėjimą.

Citrinos yra natūralus diuretikas (šlapimo skatintojas)

Citrinos padidina šlapinimosi normą organizme ir taip padeda jį greičiau išvalyti nuo įvairiausių toksinų.

Išvalo odą

Vitamine C esantis komponentas, kurio gausu citrinose, sumažina raukšles ir odos dėmes. Citrinų vanduo išvalo toksinus iš kraujo ir odos. Šio komponento pagalba galima net randus padaryti nepastebimais!

Gaivina burnos kvapą

Citrinos ne tik padeda atsikratyti nemalonaus burnos kvapo, bet ir padeda sumažinti dantų skausmą. Tačiau nepiktnaudžiaukite, citrinos rūgštis gali neigiamai paveikti dantų emalį.

Sumažina kvėpavimo problemas

Šiltas citrinų vanduo padeda atsikratyti krūtinės ląstos infekcijų ir sustabdyti įgrisusį kosulį. Manoma, kad jis labai naudingas žmonėms, sergantiems astma ir turintiems įvairių alergijų.

Padeda atsispirti kavos potraukiui

Manoma, kad šilto vandens stiklinė ryte ant tuščio skrandžio sumažina kavos potraukį.