Jo organizmas neįprastai sureagavo į vandenilio peroksidą ir praėjus 48 val. po to, kai jis užsidėjo balinimo juosteles, vyrui po liežuviu ėmė formuotis vandenilio peroksido cista. Galiausiai nuodų pilna cista labai išbrinko, tapo vynuogės dydžio ir galėjo bet kurią akimirką trūkti. Tokiu atveju nuodai būtų jam išdeginę skrandį.

Vyriškis šešias dienas kantriai kentė skausmą, kol galiausia kreipėsi į ligoninę, kur gydytojai aptiko nelemtąją cistą su vandenilio peroksidu.

Šios cheminės medžiagos dedama į dantų balinimo priemones, pavyzdžiui, balinančias pastas ir burnos dezinfekavimo skysčius, dar vandenilio peroksidas naudojamas savadarbiams sprogmenims gaminti.

Paaiškėjo, kad vandenilio peroksidas sudarė 15 proc. dantų balinimo priemonės, kurią naudojo J. Barrettas. Jam buvo atlikta trijų valandų operacija ir iš cistos per vamzdelį po žandikauliu pašalintas peroksidas. Vamzdelis po kaklu paliko žiojinčią skylę.

Nuotrauką galite pamatyti čia.

Vyras paaiškino: „Gydytojas man pasakė, kad susiformavo vynuogės dydžio cista ir ji buvo tokia pritvinkusi, kad bet kurią akimirką galėjo trūkti ir man į gerklę būtų patekęs vandenilio peroksidas. Jei taip būtų nutikę, būčiau apsinuodijęs peroksidu ir miręs.“

„Nežinojau, kas per skystis ten susikaupė ir kodėl jis ten susikaupė, bet tikėjausi, kad viskas praeis savaime, ir kad penicilinas, kurį gėriau nuo kitų negalavimų, padės ir nuo šito. Bet gumbas vis didėjo, kol galiausiai man buvo jau sunku ryti. Tegalėjau gerti tirštus kokteilius ir trintą sriubą, bet net ir skysčius nuryti darėsi vis sunkiau. Tada nusprendžiau vykti į ligoninę.“

Teko išrauti jam vieną dantį, nes jį užteršė peroksidas. Ligoninėje jam teko praleisti dešimt dienų.

Jis pasakoja: „Taip norėjau Holivudo šypsenos, kad negalvojau apie tai, kaip tai gali pakenkti mano sveikatai. Pirkdamas grožio produktus tikiesi, kad jie yra saugūs, ypač jei tai garsaus gamintojo produktas. Sužinojęs, kad nuo dantų balinimo priemonėse esančių cheminių medžiagų galėjau mirti, buvau priblokštas. Man pasisekė, kad likau gyvas.“

J. Barrettas pareiškė daugiau niekada nebepirksiantis grožio produktų, kuriuos reikia naudoti savarankiškai, bet neatsisakė svajonės apie holivudinę šypseną.

Nors vyras kasdien surūko po dešimt cigarečių ir išgeria po šešis puodelius kavos, jis nusprendė išsibalinti dantis lazeriu ir vietos grožio salone paklojo nemenką sumą už šią procedūrą.

„Visada žavėjausi Channingo Tatumo šypsena – ji tiesiog spindinti“, – pridūrė vyras. – „Pasidaryk pats“ tipo grožio priemonės yra labai pavojingos – nežinojau, kas buvo jų sudėtyje, ir kaip jas tinkamai naudoti, tad pasekmės buvo siaubingos. Tačiau jau turiu spindinčią šypseną, dabar reikia imtis pilvo raumenų“.

„Procter & Gamble“, kuriai priklauso bendrovė „Crest“, gaminanti J. Barretto naudotas „Crest Whitestrips“ dantų balinimo juosteles, atstovas pasakė: „Mums nėra nieko svarbiau už mūsų produktus naudojančių žmonių gerovę ir saugumą. Labai apgailestaujame dėl to, ką teko patirti ponui J. Barrettui ir linkime jam kuo greičiau pasveikti. Nesame susipažinę su konkrečiu jo atveju ir labai norėtume su juo pasikalbėti – tai leistų mums nuodugniau viską išsiaiškinti. “

Atstovas pridūrė: „Nors bendrovė „Procter & Gamble“ Didžiojoje Britanijoje tiesiogiai neparduoda „Crest Whitestrips“ dantų balinimo rinkinio, ši priemonė jau daugiau nei 10 metų parduodama Jungtinėse Valstijose, tad yra oficialiai įteisinta, taip pat ir vandenilio peroksido lygis. Šios priemonės saugios, jei naudojamos pagal nuorodas, surašytas ant pakuotės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)