Miyuki Matsunaga gimė ir užaugo Japonijoje, Fukuokos mieste. Šiuo metu ji gyvena Los Andžele. Jos karjera prasidėjo, kai jai buvo 19 metų, ji prisijungė prie profesionalios šokių grupės, pavadinimu „M-Trap“. Šiuo metu Miyuki užsiiminėja įvairia menine veikla bei labdara.

- Kuo Geta šokis skiriasi nuo kitokio stiliaus šokių?

- Geta šokis – tai šiuolaikinio šokio atlikimo menas. Šokėjas dėvi japoniškus medinius sandalus ir menišką Kimono. Geta šokis turi daugybę judesių ir garsų, kurių negali aptikti tradiciniame japonų šokyje.

- Be to, kad esate šokėja, Jūs taip pat dainininkė, jogos mokytoja, aktorė. Ar yra kažkas, ko dar neišbandėte, bet labai norėtumėte?

- Neseniai pradėjau mokytis šokti su šilku ore. Aš visada norėjau tai išmokti, bet galvodavau, jog tai per daug akrobatiška ir skirta tik cirko profesionalams, kurie yra fiziškai stiprūs. Pasirodo, aš buvau pakankamai stipri, jog galėčiau tuo užsiiminėti.

- Ar esate ką nors girdėjusi apie Lietuvą?

- Taip, esu. Pripažinsiu, iš pradžių Lietuvos įvaizdis mano galvoje buvo gili ir ilga žiema, tačiau, kai tik gavau pasiūlymą pasirodyti rudenį Lietuvoje, pasidomėjusi išgirdau, jog tai graži šalis su gerais žmonėmis.

- Tai bus Jūsų pirmasis pasirodymas Europoje. Ko tikitės?

- Aš tiesiog norėčiau pristatyti savo geriausią pasirodymą publikai ir tikiuosi, jog jie jaus ryšį su manimi ir pamils mano šokį.

- Jei ne paslaptis, apie ką bus Jūsų šokis?

- Aš planuoju pasirodymą, kurio tematika – žemė, vanduo, oras, ugnis ir šviesa. Tai - pagrindiniai pasaulio elementai, kuriuos perteiksiu šokiu, balsu ir gyvu menu – japonų kaligrafija.

- Ką norėtumėte perduoti žmonėms, kurie apsilankys renginyje?

- Kviečiu atvykti prisijungti prie manęs ir mėgautis Geta šokio menu kartu!

**************

2015 m. rugsėjo 4-6 dienomis Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose vyks 31-asis Europos Bonsai Asociacijos (EBA) ir Europos Suiseki Asociacijos (ESA) kongresas bei Japonijos menų festivalis. Kviečiame atvykti!


Pagrindinės parodos temos: bonsai, suiseki, Japonijos kardai, kimono, kaligrafija, sumi-e, japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainas, tapyba ant kriauklių, Noh (teatro kaukės), haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba. Taip pat ikebana, Japonijos džiazas, tradicinė japonų muzika, suši gaminimo paslaptys, įvairūs kovos menai. Kongrese apsilankys daugiau nei 35 menininkai iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją