Dviračio vagystė įvyko birželio 16 d., 18.03 val. Vaizdo įrašas tebuvo paimtas birželio 18 d. pirmoje dienos pusėje. Generalinė prokuratūra birželio 19 d. nurodė, kad nusikaltėlio tapatybė nustatyta, o tyrėjas tą penktadienio rytą man tikino, kad vagis bus ieškomas artimiausiu metu.

Kai paklausiau, kada yra „artimiausiu metu“, jis atsakė – „Galbūt pirmadienį“. Birželio 25 d.tyrėjas dar neturėjo kitų žinių, išskyrus tai, kad kartą policija buvo nuvažiavusi iki vagies gyvenamosios vietos, bet jo nerado. Tiesa, apsaugininkas iš LVJC (iš kur ir buvo pavogtas mano dviratis) birželio 20 d. vagį su tomis pačiomis didelėmis žirklėmis buvo sučiupęs prie parduotuvės, bet vagis pabėgo, kai apsaugininkas trumpam prarado budrumą. Beje, iš pažįstamų žinau, kad vagį matė ne tik Šnipiškių rajone, bet ir Stoties rajone.

Vagis ir toliau sau vaikšto Vilniaus gatvėmis su tomis pačiomis žirklėmis ir tikriausiai toliau nekliudomas daro nusikaltimus. Mano supratimu, tokiu atveju, kai žinoma vagies tapatybė ir yra visi įrodymai (filmuota medžiaga) apie padarytą nusikaltimą, policija turi reaguoti operatyviai ir užkirsti kelią kitiems nusikaltimams. Man nesuprantama tokia pozicija ir abejingumas.

Kaip pilietė jaučiuosi nesaugiai, nes tie, kurie turi rūpintis piliečių saugumu, to nedaro. Gyvenu valstybėje, kurioje piliečių turtą galima vogti, jau nekalbu apie tai, kad niekam neįdomu, kokią materialinę ir moralinę žalą patiria nukentėjęs asmuo.

Manau, kad tokius dalykus reikėtų iškelti į viešumą ir gauti Generalinės prokuratūros ar kitų institucijų atstovų paaiškinimą, kas gi vis tik trukdo operatyviai reaguoti (jei būtų operatyviai reaguota, neabejoju, kad būtų suradę ir nusikaltėlį, ir dviratį, dabar jo jau nesitikiu atgauti). Ar normalu, kad daromi tik minimalūs žingsniai ir bylą tiriančiam pareigūnui užtenka žadėti nukentėjusiam,kad kažką darysime „artimiausiu metu“ arba kad jis turi 30 bylų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrį, kuris nurodė, kad vagį surasti kliudo tai, kad nežinoma jo dabartinė gyvenamoji vieta:

„Atsakydami į Jūsų klausimus informuojame, kad vaizdo įrašas paimtas tuojau, kai tik jis buvo pateiktas. Gera pareigūnų atmintis padėjo iš karto nustatyti įtariamojo asmens tapatybę, bet po išleidimo iš laisvės atėmimo bausmės atlikimo įstaigos, jo dabartinė gyvenamoji ar buvimo vieta nėra žinomos.

Įtariamojo aktyviai ieškoma, jo nuotraukos perduotos Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinei, Operatyvaus reagavimo poskyriui, miesto struktūrinių policijos komisariatų Operatyvaus valdymo poskyriams.“