Kelyje visi esame viena komanda. Saugiai elgtis reikia kiekvieną dieną, nes vieną kartą suklydus galima pralošti visą žaidimą. Padarius vieną pražangą kelyje kitų varžybų gali niekada nebebūti“, – sakė krepšininkas Simas Jasaitis.

Šešis mėnesius trukusi saugaus eismo kampanija įtraukė ir krepšininkų į arenas plūdusius palaikyti sirgalius, ir krepšinio mylėtojus prie televizijos ekranų.

Žmonės dažnai pamiršta, kokios svarbios yra saugaus elgesio kelyje taisyklės ir apie tai susimąsto tik įvykus nelaimei, kai būna per vėlu, todėl tas taisykles reikia nuolat priminti. Tikimės, kad ši kampanija privertė susimąstyti ne vieną vairuotoją ir pėsčiąjį ir paskatino labiau branginti savo ir kitų gyvybę. Norime, kad keliuose būtų kuo mažiau žuvusių ar sužeistų eismo dalyvių“, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas.

Adas Juškevičius
Bene daugiausiai sirgalių dėmesio sulaukė ambasadorių arenoje sostinėje pastatytas stendas su krepšininko Ado Juškevičiaus nuotrauka. Krepšininkas sirgalius kvietė „duoti penkis“, jei šie pažada nevairuoti išgėrę. Iš viso su Adu rankomis sumušė beveik 6 tūkst. krepšinio gerbėjų.

Adas Juškevičius sako, kad tokie rezultatai džiugina, ir tiems, kurie su juo sumušė rankomis, siunčia linkėjimus ir spaudžia dešinę: „Gerai, kad žmonės supranta, koks pavojus kyla į gatves išvažiavus išgėrusiam vairuotojui, ir patys pažada nevairuoti apsvaigę. Reikia nepamiršti, kad gyvybė yra didžiausias turtas, kurį reikia saugoti.“

Visos kampanijos metu arenose sirgaliai buvo kviečiami pasitikrinti savo žinias apie saugų eismą inscenizuotose kelių eismo situacijų žaidimuose, o varžybas per TV ekranus stebėjusius žiūrovus saugiai elgtis keliuose ragino saugaus eismo kampanijos vaizdo klipuose nusifilmavę krepšininkai Adas Juškevičius, Artūras Valeika ir Gediminas Orelik.

Nors kampanija baigėsi, sostinės krepšininkų klubo komanda žada ir toliau keliuose elgtis pagal taisykles ir ragina tai daryti visus savo sirgalius.

Pagal eismo įvykiuose žuvusiųjų skaičių ES šalyse Lietuvą pernai lenkė tik Rumunija ir Latvija. Dažniausiai eismo įvykių kaltininkai buvo vairuotojai. Vien dėl neblaivių vairuotojų kaltės pernai įvyko 303 eismo įvykiai, kurių metu žuvo 45 žmonės.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iš viso 2014 m. Lietuvoje įvyko 3325 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 265, sužeisti – 3889 žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)