Kadangi vaikai atskrido prieš pat vestuves, šventę organizavau aš ir jaunesnioji dukra. Viską darėme pačios. Suderinti maistą, išsirinkti muzikantus, pasisamdyti fotografą apsiėmėme abi su dukra. Gėlių puokštė, salės papuošimas buvo irgi mūsų rūpestis.

Šventėje dalyvavo 24 žmonės. Limuziną samdėme Vilniuje, bet pati šventė vyko Aukštaitijoje. Vestuvių metu santuokos palaiminimas vyko Anykščių rajono bažnyčioje, po to – fotosesija Arklių muziejuje, senojoje medinėje pilyje. Alkoholį ir tortus pirkome patys, visa kita – kavinės produktai.

Suknelę dukra parsisiuntė iš salono Anglijoje, ji puikiai tiko rugsėjo mėnesio orams. Ta pačia proga ir pakrikštijome anūkėlę. Visa šventė, įskaitant kainą už drabužius, muzikantus, fotografus, kavinės paslaugas, saldumynus ir gėrimus, atsėjo apie 3000 Lt. Kitą dieną šventę pratęsėme jaunėlės sodyboje – čia susirinko didžioji dalis vestuvėse dalyvavusių svečių. Po vestuvių suknelė buvo parduota.

Šventę galima suorganizuoti tikrai nebrangiai, žinoma, jei yra tikslas santaupas leisti protingai ir atsakingai. Liudininkais buvo nuotakos krikšto mama – savas žmogus, ją pažįstantis nuo pat gimimo, tad buvo labai gražių prisiminimų , smagių pokštų, įvairių šokių. Visko, ką buvome suplanavę, net nespėjome įgyvendinti – pritrūko laiko, nors šventė tęsėsi iki paryčių. Protingai leiskite pinigus tautiečiai, labai protingai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti patarimais organizuojantiems vestuves? Papasakoti, kiek išleidote organizuodami savo šventę?

Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt!