Giliausias tradicijas turinčiame bėgime dalyviai varžėsi šešiose amžiaus grupėse, bėgimo metu tradiciškai buvo renkami ir absoliutūs nugalėtojai. Šiais metais Fortūna šypsojosi Mindaugui Viršilai, kuris tapo geriausiu vyrų gretose, trasą įveikęs per 36 min. ir 31 sek. Antras finišą pasiekė praeitų metų bėgimo laimėtojas – Valdas Dopolskas, kuris nusileido M. Viršilai daugiau nei minute (37 min. ir 25 sek.). Trečią vietą vyrų kategorijoje užėmė Andrejus Jegorovas, trasą įveikęs per 38 min. ir 02 sek.

Moterų gretose geriausia šiais metais tapo Monika Vilčinskaitė, kuriai pavyko 11,5 kilometrų įveikti per 44 min. ir 35 sek. Antra finišavo Loreta Bliujienė. Ji pasiekė finišą per 45 min. ir 50 sek. Trečia buvo Agnė Šukytė, kuri atbėgo per 51 min. ir 16 sek.

Bėgimo metu buvo tradiciškai apdovanoti ir jauniausias bei vyriausias bėgikai. Jauniausias bėgimo dalyvis – 13-metis Dariušas Zabelo, o vyriausiojo bėgiko titulą pelnė Rimtautas Bartusevičius (77-eri metai).

Daugiausio dėmesio sulaukė ir nė vieno bėgimo „Aplink Žaliuosius ežerus“ nepraleidęs, daug kartų bėgimo nugalėtoju tapęs Petras Pranckūnas, kuris ir šiais metais parodė puikius rezultatus, trasą įveikęs per 43 min. ir 39 sek.

Svarbu priminti, kad tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ yra skirtas Valstybės dienai ir 605-oms Žalgirio mūšio metinėms paminėti.

Bėgimą organizuoja Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjunga „Žalgiris“ ir VšĮ „Sveikas miestas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)