26 cm. skersmens pyragui:

Pagrindui:

50 gr. sviesto
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
125 ml. miltų
2 v.š. kakavos
4 v.š. cukraus

Viduriniam sluoksniui:

250 gr. varškės
75 ml. grietinėlės
2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus

Rabarbarų sluoksniui:

400 gr. rabarbarų
2 v.š. citrinos sulčių
125 ml. vandens
2 v.š. krakmolo
50-70 ml. cukraus

Pirmiausiai paruošiamas pagrindas. Sviestas išlydomas su kakava ir cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Tuomet įdedama grietinės ir dar kartelį gerai išmaišoma. Galiausiai suberiami ir įmaišomi miltai. Gauta masė išliejama ant kepimo popieriumi dengto kepimo formos dugno. Pašaunama į orkaitę, kepama apie 10-15 min. 180 laipsnių C temperatūroje.

Kol kepa pagrindas, paruošiamas antrasis sluoksnis. Varškė ištrinama su cukrumi ir išmaišoma su grietinėle. Po vieną įmušami ir atsargiai įmaišomi kiaušiniai. Pagrindui iškepus, varškės sluoksnis supilamas ant jo, pyragas vėl pašaunamas į orkaitę ir kepa dar apie 30 min.

Rabarbarų dalį geriau daryti, kai pyragas jau iškepęs ir spėjęs atvėsti. Rabarbarai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi nedideliais kubeliais. Puode užvirinamas vanduo, sumaišytas su cukrumi ir citrinos sultimis. Į verdantį vandenį supilami rabarbarai, jiems leidžiama kelias minutes pavirti.

Krakmolas ištirpinamas keliuose šaukštuose vandens. Į tirpalą įpilama šiek tiek sunkos nuo verdančių rabarbarų (bet ji negali būti labai karšta, jei reikia papildomai skieskit su šaltu vandeniu. Tirpalas gerai išmaišomas ir supilamas į rabarbarus. Atsargiai maišant paverdama dar kelias minutes, kol rabarbarų mišinys ims tirštėti. Dar karštus rabarbarus supilkite ant pyrago ir palikite vėsti. Štai ir viskas. Skanaus!
Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)