Dabar noriu rasti darbą, kuriame galėčiau dirbti tik prie kasos. Kas mane ims? Reikia prekes krauti tonomis, bėgti į kasą... Mano nuomone, prekybos centruose žmogus yra labiausiai išnaudojamas. Viršvalandžiai ne visada apmokami, dirbi už kelis, o gauni vieną atlyginimą. Kodėl taip yra? Gal kas nors atsakys į šį klausimą?

Darbas alinantis, žeminantis žmogaus orumą, tai bent atlyginimus pakeltų, patys gerbtų savo darbuotoją. Darbdaviui turi tekti didelė atsakomybė už darbuotojų žeminimą. Turi būti organizuojamos reguliarios pertraukėlės, normalus pietų laikas, užmokestis už viršvalandžius, priemoka už gerą darbą. Darbuotojas turi jaustis gerbiamas, vertinamas. Turi būti normalus laikas poilsiui po darbo. Viską turi pradėti vertinti darbdaviai, kai kurie beveik veltui samdantys darbuotojus. Galbūt tada pasikeis ir pirkėjų požiūris į kasininką, krovėją ar valytoją. Juk nei vienas darbas neturi žeminti žmogaus. Susimąstykit, darbdaviai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo mintimis? Esate dirbę aptarnavimo sferoje? Jūsų patirtis visai kitokia? Rašykite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: