Aišku, jie ne prieš ir pabendrauti, jeigu kitas žmogus labai nori (o tai būna dažnai), ar su vaikais pažaisti ir palakstyti bei pasimaudyti. Visada turiu su savimi ir maišiukus surinkti „reikalus“, jeigu prireiks, aišku. Tiesą sakant, dažniausiai augintiniai padaro visus reikalus prieš ateidami (specialiai taip apskaičiuota). Net ir mažus „reikaliukus“ sugebu surinkti kartu su smėliu.

Kai kurie žmonės sako, kad šunys ir kiti augintiniai nešioja ligas ir panašiai, tačiau 90 procentų šunų ligų neperduodamos žmogui, ir augintiniai, palyginus su žmogumi, nedaro savo „reikalų“ į vandenį ir kopas.

Man labai apmaudu, kad aš beveik niekur negaliu atvažiuoti su savo augintiniais. Visur atsiranda tokių egoistų, kurie galvoja kad tik žmogus vertas gyventi šiame pasaulyje. Prisiminkime, kad mes nesame vieninteliai. Deja, daugeliui šunų šeimininkų tiesiog trūksta proto, suvokimo ir elementarios kultūros. Manau, kad tuomet tiesiog nukenčia normalūs šeimininkai su savo augintiniais.

Per daug metų, per kuriuos einu su savo augintiniais į taip vadinamą „šunų pliažą“, niekada nebuvo konfliktų su žmonėmis (nekalbu apie sergančius, nuo kurių aš tiesiog nueinu į šoną, suprasdamas, kokie jie yra). Daugelis šeimų su vaikais net sako – „Kada dar ateisi, kad vaikai galėtų pažaisti su tavo šunimi?“

Norime kultūros – pradėkime nuo savęs ir tolerancijos kitiems (tuo labiau nelyginkime visos žmonijos pagal vienus ir tuos pačius kriterijus).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos pajūrio! Kas jums ten patinka, o kas – ne? Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Patarkite šiuo metu dar tik planuojantiems atostogas el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: