Valstybės valdoma „Klaipėdos nafta“, SGD terminalo operatorė, derasi su Norvegijos „Statoil“ dėl perkamos žaliavos kiekio sumažinimo po to, kai „paklausa sumažėjo gana nemažai“, trečiadienį Londone kalbėjo  „Klaipėdos naftos“ generalinis Mantas Bartuška.

DELFI primena, kad su „Statoil“ yra pasirašyta penkerių metų suskystintų gamtinių dujų sutartis, pagl kurią ši Norvegijos bendrovė turi patiekti apie 0,5 mlrd. kubinių metrų dujų.

Pirmasis Baltijos šalyse SGD terminalas Klaipėdoje pradėjo veikti praėjusių metų pabaigoje.

„Litgas“, kuris turi sutartį su „Statoil“ taip pat komentuoja „Bloomberg“ pasirodžiusią informaciją.

„Įmonė yra suderinusi sutartį su „Statoil“ dėl būtinojo kiekio importo. Būtinasis kiekis yra įtvirtintas teisės aktuose. Ir LITGAS nesidera dėl jo sumažinimo“, - tvirtina „Litgas“ generalinis direktorius Dominykas Tučkus.
Vadovas pripažino, kad dujų paklausa Lietuvoje mažėja ir svarstoma įteisinti krovinių perpardavimą kitiems terminalams.

„Tokia galimybė mūsų sutartyje su „Statoil“ yra numatyta, tačiau dėl to sutartyje fiksuotas kiekis nebūtų mažinamas, - komentavo jis. - Šiuo metu su „Statoil“ yra tariamasi dėl laivų grafiko perstūmimo. To reikia, nes SGD terminalas buvo sustabdytas, kai buvo gilinama Klaipėdos uosto akvatorija, taip pat bus stabdomas ir tuo metu, kai bus prijungiamas nuolatinis dujotiekis ir dujos į sistemą tuo metu nebus tiekiamos. Tokia galimybė stabdyti terminalą buvo numatyta šių metų vasario mėnesį. Dėl to sutartis su „Statoil“ nebus keičiama – joje numatytos galimybės keisti tam tikrus tiekimo grafiko parametrus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (563)